1. 2. 2023

Gymnázium Křenová

Final four futsal Křenka 2023

V pátek 27. 1. 2023 se konal závěrečný miniturnaj školního futsalového přeboru. Po náročném maratonu zápasů ve skupinách a následné čtvrtfinálové části se do bojů o medaile dostaly už jen čtyři nej družstva.

V prvním semifinále na sebe narazily třídy 4. D a 2. D. Oba týmy byly doslova našlapané hráčskými hvězdami, a tak samotný zápas sliboval dramatický průběh. K tomuto scénáři však nedošlo a rozhodly větší zkušenosti a hlavně obrovský zápal pro hru ze strany maturantů. Ti si zápas od začátku parádně užívali, hráli s chutí, hýřili aktivitou, pohybem i zdravým sebevědomím. Brzy po začátku se jim podařilo dvakrát skórovat a zaskočení druháci jen trošku bezmocně koukali, co se to kolem nich děje. Čtvrťáci pak vsítili ještě několik gólů a dotáhli zápas do vítězného konce. Jejich fanouškovský kotel „vystajlován“ celý do bílé barvy v čele s třídní profesorkou „Pájkou“ byl v tyto chvíle doslova v sedmém nebi a jeli na obrovské vlně.

Ve druhém semifinále zkřížili zbraně studenti ze 4. C a 3. D. Opět nadupané týmy a utkání přineslo svižný technický futsal. Znovu se makalo na 110 %, bez pohybu a nasazení to zkrátka v pořádném sportu nejde. Do finále nakonec proklouzla partička třeťáků. Kluci v zápase minimálně chybovali a prokázali o kapánek větší týmovou soudržnost i kvalitu v rozhodujících fázích zápasu.

  Po obou úvodních zápasech následovala malá sportovně společenská vsuvka a sice takový „přáteláček“ v podání loučících se futsalistů z maturitních ročníků a týmu učitelů. Tempo zápasu mladí školní reprezentanti citlivě přizpůsobili věku některých dříve narozených legend, ale o výsledek v tomto případě až tolik nešlo. Chtěli jsme se tak nějak všichni důstojně rozloučit s reprezentanty školy, vychutnat si naplněný populární křenovský kotel a prostě si prožít tu super páteční sportovní atmosféru, která z „galerky“ úplně sálala. Soupeři se nakonec po bojovném výkonu rozešli smírně a hlavně bez zranění, což je také určitě velké plus.

V nevděčném zápase o 3. místo, kdy je dopředu jisté, že jedna třída bude brát pouze „bramborové medaile“, se k životu nečekaně probrali druháci . V zákulisí kolovaly fámy, že jim snad třídní prof. Renča za zisk medailí slíbila drobné úlevy v chemii, ale tyto drby bylo třeba brát s velkou rezervou a ještě větším úsměvem. Déčko se prostě nakoplo, předvedlo kompaktní týmový výkon a dokráčelo si pro krásný bronz.

  Samotné finále podle školních bookmakerů nemělo favorita a kurzy byly téměř vyrovnané. Úvod zápasu to jen potvrdil a všichni aktéři se doslova překonávali. Na jedné straně stál Bílý balet v čele s CR7 KD a na straně druhé mladí dravci v černých dresech a mohutnou morální podporou třídního prof. Toma100. Byly k vidění ostré fyzické kontakty i dechberoucí osobní souboje, ale vše vedeno v duchu fair play, což se taky nevidí úplně každý den. Dále množství technických kombinací, které borci zvládali v neskutečné rychlosti a tempu. Prostě oslava kvalitního sportu, téměř na úrovni extraligových klubů z Chrudimi nebo Plzně, kde se hraje poslední léta asi top futsal v ČR. Nakonec se to po tuhém boji překlopilo na stranu černých ďáblů, kteří přece jenom prokázali o trošku lepší kvalitu na některých herních postech a v letošním ročníku zaslouženě dominovali.

 

Na úplný závěr ještě pár poděkování bez pořadí důležitosti, jen tak na první dobrou. Všem týmům ve final four, že si obstarali nápadité dresy a k zápasům přistoupili zodpovědně, naplno, ale téměř bez krvavých šrámů, naražených stehen, dokopaných kotníků atd. prostě SLUŠNĚ!!! Třídě 4.D za super organizaci celého podniku. Dobrá propagace, letáčky, nápad utkání kantoři-študáci, nástup se znělkou Champions League, dáreček rozhodčímu (moc potěšil) a plno dalších drobností. Dále všem fanouškům a hlavně nejaktivnějšímu jádru z 3. B, kteří se do toho náležitě obuli a hecovali to jak sviňa😊. Dokonce po nich v tělocvičně ještě zůstal transparent s příkladným heslem „Fandíme sportu“. A také i všem vyučujícím, kteří lehounce v tento den slevili ze svých nároků a nechali vás si to na galerce patřičně užít. Vamos Křenka!