11. 5. 2022

Gymnázium Křenová

Zlaté náhradnice

Zdálo se, že druhým místem v Brně pro nás letošní florbalové středoškolky skončily. Dostaly jsme ale šanci zúčastnit se 5.5.2022 jako náhradnice krajského kola, protože tým z Hodonína se odhlásil.   Holky mě potěšily, že jednohlasně s účastí souhlasily, přestože maturantky už měly ,,svatý týden“ a do školy nechodily. Bohužel některé z nich přece jen měly neodkladné povinnosti spojené s maturitou nebo přijímačkami, ale i tak jsme nastoupily v sestavě pouze s menšími změnami. Účast maturantek se ukázala pro některé týmy dost zásadní, o to víc je potřeba ty naše ocenit😊

Ve skupině jsme měly nalosované týmy z Vyškova a naše soupeřky z brněnského finále z Bezpečnostní a právní akademie. První zápas s Vyškovem byl především soubojem našich střelkyň se skvělou vyškovskou brankářkou. Z asi 20 nadějných střel jsme zúročily pouze dvě, bohužel stejně jako soupeřky, remíza 2:2.

Zápas s Brňankami tedy rozhodoval o všem. Po důkladné taktické poradě nastoupily holky odhodlaně do zápasu a od začátku nekompromisně ukazovaly, kdo chce vyhrát skupinu. Naše rivalky z brněnského finále sice nebyly v plné sestavě, ale porážku 0:5 jistě nečekaly ani při nejčernějším scénáři.

A tak jsme postoupily do boje o zlato proti vítězkám z druhé skupiny, gymnáziu Šlapanice. Finále nabídlo opravdu krásný zápas s šancemi na obou stranách. Asi po 3 minutách jsme se ujaly vedení, to však trvalo jen chvíli 1:1. Další gól byl bohužel do naší branky, ale naštěstí se holkám podařilo ještě do poločasu skóre vyrovnat. Druhý poločas byl velmi napínavý, asi 5 minut před koncem se podařilo našim holkám překvapit brankářku soupeřek a vedení 3:2 si už celkem zkušeně udržely.

Vítězství v krajském kole bylo velikým překvapením nejen pro nás. Nutno však přiznat, že to bylo vítězství opravdu zasloužené, holky bojovaly skvěle.

Opět moc díky všem a veliká GRATULACE!                                                                 Vlaďka Hudečková Naše sestava: Terka Slavíčková, Natálka Lukášová, Karin Konešová, Malvína Andrová, Radka Puldová, Verča Roubalová, Aneta Vavroušková, Áďa Neužilová, Lucka Ulbrichová, Eliška Maňasová,