6. 5. 2022

Gymnázium Křenová

Není klání, jako klání, my jsme mistři v Chemiklání!

Letošní celostátní soutěž Chemiklání probíhala ve dvou kolech. Nejprve probíhalo první kolo on-line formou a následně 16 nejúspěšnějších týmů v každé kategorii postoupilo do druhého kola, které se již tradičně konalo v Pardubicích.

Barvy našeho gymnázia reprezentovaly dva týmy.

Již tradiční Mladí Křeni ve složení Kuba Sochor, Míša Frendlová, Markéta Protivánková, Lukáš Volejníček a Natka Kumanová letos reprezenovali už v kategorii starších (A). V on-line kole nenašli soupeře a z 1. pozice postoupili do kola druhého.

Nový tým ve složení Kuba Kocháň, Jirka Pejčoch, Honza Maňoušek, Áďa Borkovcová a Eliška Pokorná měl nejprve problém se jménem. Také chtěli být Křeni, neboť na Křenovou jsme hrdí! Tak nakonec vymysleli dost podobný název Mladší Křeni. :-D Na bedrech si nesli tíhu úspěchů našich Mladých Křenů a nechtěli zklamat. V on-line kole se umístili na 8. pozici a bez problémů postoupili do kola závěrečného.

Cesta do Pardubic byla krušná. Den před konáním se přes naši krásnou vlast přehnala vichřice, popadané stromy ochromily vlakovou dopravu. Někteří z nás jeli do Pardubic přes Břeclav a poslední účastníci dorazili 7 minut před zahájením, tedy v čase, kdy už se vysvětlovala pravidla soutěže. Nakonec ale všechno dobře dopadlo. Soutěž jsme stihli a děcka se vrhly s nadšením do plnění chemických úloh. A jak to dopadlo? Stála ta námaha za to? No jasně!

Mladí Křeni – 2. místo v kategorii A

Mladší Křeni – 2. místo v kategorii B

Před našimi chemiky byly vždy týmy z Prahy, ale pokaždé z jiné školy. Takže můžeme vykřičet do světa: „Křeni jsou nejlepší!“

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.