10. 5. 2022

Gymnázium Křenová

Křenka Cup byl opět nabitý energií. Pánka sesadila z trůnu Hudečková

Na každé straně zástupce tělocvikářů a po jeho boku skvělý volejbalista z řad studentů. Bitva až do posledního míče, emoce a neskutečný randál fanoušků! Tak lze ve zkratce popsat vyvrcholení další sportovní lahůdky jménem Křenka Cup ve volejbalových deblech, ve které soutěží z každé třídy vždy žák a učitel.

Dvacet dvojic ve čtvrtek 28. dubna zápolilo ve čtyřech skupinách, z nichž vždy dva páry postoupily do vyřazovacích bojů o titul a týmy na třetím a čtvrtém místě si zajistily postup do pavouka o umístění. Skupinu A ovládlo favorizované duo ve složení profesorka Hudečková a David Urbánek ze 3.C a do závěrečných bojů s přehledem prošla i dvojice nevolejbalistů profesor Piták a Aneta Fingerová ze 4.E. Ve skupině B se nejvíc dařilo týmu profesora Stolaříka, jenž v turnaji nastoupil premiérově a hned ukázal svoje kvality, a šikovné Jolaně Bělušové ze 2.D, které do dalších klání doprovodilo duo profesor Kaplan a Kateřina Provazníková, kapitánka volejbalového týmu Křenky, ze 4.B. Pan zástupce Kaplan přitom do hry naskočil po dlouhých letech, když od roku 2013 šetřil bolavé rameno. Na jeho výkonu to však nebylo poznat a jeho tým zle zatápěl i vítězům své skupiny. V céčku pak dominoval pár profesorka Vymazalová s šikovným badmintonistou Markem Dostálem ze 6.A a druhé místo obsadilo překvapení turnaje profesorka Fojtová s Ondrou Fojtíkem z 1.D. Skupinu D opanovali největší favorité na zisk titulu profesor Pánek s Lindou Benešovou ze 4.C a druhé postupové místo si zajistilo duo profesor Harásek s Klárou Hašovou z 1.A, která navzdory svému věku prokázala velký přehled ve hře.

Dolní pavouk týmů ze třetích a čtvrtých pozic ve skupinách ovládl pár profesorka Paříková s Tomášem Mannerem, který se blýskl skvělou prací nad sítí, kde si počínal nekompromisně. Za zmínku stojí i skvělý výkon Nikol Novotné z 2.A, díky které jejího parťáka profesora Šturmu turnaj bavil i když dřel na plné obrátky. :)

Pravé vyvrcholení však přinesly až boje o cenné kovy. O bronzový stupínek se utkaly týmy dvou mladých bijců profesorů Pitáka a Haráska. Duel byl vyrovnaný a velmi napínavý, šťastnější nakonec bylo duo HH ve složení Harásek – Hašová.

Velké finále nabídlo bitvu asi dvou největších favoritů turnaje. Tým profesora Pánka, který je na trůnu Křenka Cupu jako doma, v něm vyzval profesorku Hudečkovou a většina přítomných očekávala opět triumf tělocvikářského matadora, který se může chlubit již 13 tituly. Tomu odpovídal i první set. Poté však přišel velký obrat. Všichni čtyři aktéři finálového klání předváděli neskutečnou podívanou, zářil pak zejména parťák profesorky Hudečkové, David Urbánek, který ve volejbalovém dresu nastupuje za Šlapanice.   Jeho týmu se podařilo urvat oba následující sety a v nervy drásajícím finále tak slavil pár Hudečková – Urbánek výhru 2:1 a celkový triumf v prestižním turnaji.

Letošní Křenka Cup charakterizovala skvělá účast týmů, když do něj nenastoupila pouze jedna třída. Jako vždy rozjeli diváci v tělocvičně neskutečnou show, díky které panovala po celý turnaj výborná atmosféra. Za pořadatelský tým se sluší poděkovat ještě rozhodčím, kteří zvládli svou práci na jedničku. Křenka Cup prostě bavil a určitě už všichni zbrojí na další ročník!

Výsledky Křenka Cupu:

  1. Hudečková – Urbánek 3.C
  2. Pánek – Benešová 4.C
  3. Harásek – Hašová 1.A