16. 10. 2021

Gymnázium Křenová

Sborové soustředění

Doba koronová sborovému zpívání zrovna nepřála. Virtuální zkoušky nás sice udržovaly v jakés takés hlasové kondici, ale o navazování přátelství, vícehlasém souznění, nebo dokonce hudebním posunu jsme si mohli nechat jen zdát.

Proto jsme hned na začátek školního roku naplánovali výjezdní soustředění - abychom se vlastně znovu poznali, sezpívali, a hlavně nacvičili repertoár na celostátní přehlídku středoškolských pěveckých sborů Mezzochori do Hradce Králové.

Víkend 8.-10. října 2021 v penzionu Borovinka u Bystřice nad Pernštejnem tak probíhal v pracovním duchu. Práce s odbornicí na hlasovou výchovu Silvií Mlynarczykovou nám otevřela nové obzory (a sopránům snazší cestu k výškám), sbormistr a dirigent Tomáš Stanček zase ukázal mužské části našeho sboru, jak hluboko se dá klesnout :), a oba společně spolu s paní prof. Waldhansovou vedli i aktivity, při kterých se z nás, jednotlivců, stal propojený kolektiv.

A tak jsme hned na začátku roku získali výborný základ k tomu, aby se nám dobře dařilo. Snad nás nějaká další vlna pandemie opět nezastaví...