7. 2. 2021

Gymnázium Křenová

Chemiklání 2020 versus 2021

Na začátku školního roku se zdálo, že v tomto roce soutěžím odzvonilo. Vzedmula se nevole mezi organizátory nejrůznějších soutěží, kteří práci pro nadané žáky věnují nemálo svého osobního času, často bez nároku na finanční odměnu. Mezi velmi aktivní odpůrce „nic nedělání“ patří i Honza Hruběš, který je zakladatelem a hlavním organizátorem Chemiklání.

Chemiklání byla první soutěž s chemickou tématikou, která byla MŠMT pro letošní školní rok povolena. Podmínkou povolení soutěže bylo přenesení do on-line prostředí bez osobní účasti soutěžících. Vše se podařilo zorganizovat a soutěž proběhla on-line prostřednictvím Moodle. Nutno podotknouti, že organizátoři zatím neobdrželi žádné finanční prostředky z MŠMT a veškeré náklady prozatím nese na bedrech Univerzita Pardubice, které musíme alespoň na dálku poděkovat!

Stejně jako v loni se Chemiklání účastnili dva týmy z Křenové.

V kategorii B (mladší) naše barvy reprezentoval tým Mladí Křeni ve složení: Kuba Sochor, Peťa Kopecká, Míša Frendlová (4.A), Natka Kumanová (2.C) a Kuba Kocháň (2.A).

Již v loňském ročníku Mladí Křeni zvítězili (místo Jakuba Kocháně byla členkou týmu Markéta Protivánková) a letos tomu nebylo jinak! Mladí Křeni opět ZVÍTĚZILI!!!

Moc gratulujeme!!!

Rok 2020 - plná aula soutěžících, Mladí Křeni na slavnostním zahájení, vítězný tým s rektorem univerzity.

Rok 2021 - on-line.

V kategorii A (starší) soutěžili ChemiKřeni ve složení: Hanka Kosíková, Eliška Orlová (6.A), Kája Jílková (4.B), Lukáš Volejníček a Markéta Protivánková (5.A). Náš tým letos získal 8. místo a svým umístěním předběhl všechna gymnázia Jihomoravského kraje!!!

Jste skvělí!

Loňský tým ChemiKřenů se Šimonem Roubalem. Letošní on-line forma, každý sám a společně na Meetu. :-)

Nezbývá než popřát do příštího roku Mladým Křenům pevné nervy, neboť se budou posouvat do kategorie starších a všichni budou v napětí, zda po třetí zvítězí. My jim rozhodně VĚŘÍME!