23. 4. 2020

Gymnázium Křenová

Reprezentační ples Gymnázia Křenová – zábava i pomoc potřebným

7. března 2020 proběhl již devátý ročník školního reprezentačního plesu. O zajištění správné plesové atmosféry se postarala hudební kapela Kolorez, bohaté velké slosování i zajímavý doprovodný program. Tomu kralovalo taneční vystoupení pole dance a především pak speciální profesorsko-studentské předtančení, které mezi diváky vzbudilo velký ohlas. Veškeré odkazy na fotogalerie a videa z plesu najdete na jeho facebookové události.

Stejně jako v minulém roce, i letos jsme náš ples spojili s pomocí potřebným. Rozhodli jsme se společně podpořit spolek Úsměvy, který pomáhá lidem s Downovým syndromem a jejich rodinám. Spolek zprostředkovává lidem s Downovým syndromem terapie, které jsou běžně nedostupné, organizuje přednášky odborníků i podpůrná sezení rodičů a podporuje integraci lidí s Downovým syndromem do společnosti.

Z každé prodané plesové vstupenky tak putovalo 20 Kč na podporu spolku, návštěvníci plesu však mohli darovat i částku vyšší. V únoru a březnu na škole proběhl charitativní prodej sladkého a slaného pečiva. Do něj se v letošním roce zapojili nejen naši profesoři a profesorky, ale i studenti a absolventi. Své dobroty tak napekli žáci z Pěveckého sboru, školního časopisu Křenoviny, Studentského parlamentu, třídy 1. E a Klubu absolventů.

Do charitativní sbírky se zapojil také partner našeho plesu, společnost wowdoplňky.cz, který věnoval část ze svého únorového výdělku.

Společnými silami se nám podařila vybrat úžasná částka 35 tisíc korun, která poputuje na pomoc spolku Úsměvy. Děkujeme všem, kdo jste se do sbírky aktivně zapojili. Moc si vážíme toho, že nám pomáháte pomáhat!

Za Klub absolventů Miroslava Stejskalová

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.