25. 4. 2019

Gymnázium Křenová

Křenka Crew zlatá v kraji! + VIDEO

Dne 28.3.2019 se v hale TJ Tesla Brno – Lesná konal 43. ročník krajského kola soutěže pohybových skladeb. Soutěže se tradičně účastní i skupina tanečníků (resp. tanečnic) z našeho gymnázia s názvem Křenka Crew.

V tomto roce holky z Křenka Crew postavily skladbu s názvem G’OLDIES. Název sice trochu napovídal, v jakém duchu se asi skladba ponese, avšak kdo čekal tak trochu otřepané téma zvonových kalhot, byl jistě překvapen. Holkám se vtipně podařilo skloubit street dance s prvky „osmdesátek“ (myšleno dobově, nikoliv věkem) a dojem z vystoupení celkově podtrhl nejen šusťákový outfit, ale také zdařilý hudební mix, který v závěru strhl v publiku všechny „diskocvoky a děti mejdanů“.

Vzhledem k tomu, že se soutěžní přehlídka pohybových skladeb hodnotí dost obtížně, neboť tanec se neměří na metry ani sekundy, ne vždy se soutěžící a diváci s verdiktem poroty ztotožňují. Každá skladba je jiná, vkus každého člověka také … Nicméně v tomto ročníku vystoupení Křenka Crew nejspíš zabrnkalo na citlivou strunu většiny porotců (již v popisu skladby holky přece slibovaly, že jejich skladba nás přivede zpět do mládí) … a tak se stalo, že Křenka Crew letos vyletěla na příčku nejvyšší!

Naše tanečnice si první místo zcela zasloužily a my jim přejeme zlato tím spíše, že polovina z nich letos maturuje a jejich křenkovská taneční kariéra se tímto úspěchem uzavírá. Věříme však, že Křenka Crew bude doplněna novými tanečními talenty, pojede non stop a s tím co přijde, bude mít chuť se rvát 😊

Křenka Crew: Tereza Rozmahelová, Natalie Wismeková, Sára Šimáčková, Petra Vodičková, Petra Nováková, Kristýna Šulová

Autor: Mgr. Hana Vymazalová