6. 4. 2018

Gymnázium Křenová

Krajské kolo pohybových skladeb + VIDEO

Ve čtvrtek 22.3.2018 se v Brně konalo krajské kolo pohybových skladeb. Za naši školu soutěžila skupina šesti tanečníků (Tereza Rozmahelová, Natálie Wismeková, Sára Šimáčková, Kristýna Šulová, Petra Nováková, Petra Vodičková). Vystoupení této skupiny s názvem Křenka Crew jste mohli vidět již na plese gymnázia. Tanečníci své vystoupení od plesu přepracovali dle soutěžních požadavků, upravili na jiný počet vystupujících, v mnohém ještě vylepšili a na soutěži předvedli úžasný, energií nabitý taneční výkon.

V soutěži pohybových skladeb jsou k vidění různé druhy choreografií a porovnávají se zde vystoupení všech možných pohybových forem. Rozhodování, zda je lepší vystoupení tanečníků společenských tanců, baletek, roztleskávaček, tělesně postižených a dalších, je vždy poměrně neobjektivní a zcela závislé na vkusu poroty. Letos však i street dance porotu oslovil a my jsme se po vyhlášení výsledků mohli radovat z krásného a zaslouženého třetího místa.

Gratulace a velký dík patří všem našim tanečníkům. To největší poděkování zcela jistě zaslouží duše této akce a autorka skladby, Zuzka Dvořáková ze 4.E. Věříme, že až Zuzka letos odmaturuje, žezlo po ní převezme další tvůrčí tanečník a Křenka Crew tak pojede dál ☺

Autor: Mgr. Hana Vymazalová