1. 2. 2018

Gymnázium Křenová

Profesor roku 2018

Již pátým rokem vyhlašuje Klub absolventů mezi současnými studenty gymnázia anketu Profesor roku. Její pravidla nikterak nespecifikují, jestli bude zvolen profesor nejvyšší, nejusměvavější nebo nejpřísnější - každý si to své NEJ zdůvodní sám pro sebe a promění ho v hlas ve dvou kolech. V tom prvním hlasy sčítáme v rámci jedné třídy a tři třídní NEJ profesoři postupují do vnitřního semifinále, kde z nich vybereme 5 s největším počtem nominací. V druhém kole už hlasuje každý sám za sebe a z těchto pěti kandidátů je pak vítězem ten s nejvyšším počtem hlasů.
V roce 2018 se do druhého kola Profesora roku probojovali:

RNDr. Miluše Baráková RNDr. Pavel Boháč Mgr. Martin Haupt Mgr. Milan Piták Mgr. Lucie Šudáková Brian Vrbicek

Ze zkušenosti víme, že nominace 5 finalistů i hlasování o vítězi bývá velmi těsné. Ale že o prvenství rozhodne jeden jediný hlas, to jsme za dobu konání ankety zaznamenali až letos! Celé druhé kolo bylo velmi napínavé, protože rozptyl mezi finalisty byl zpočátku minimální, ale postupně se dva z nich vyčlenili a o první místo se doslova přetahovali...

Výsledná hodina H, kdy se hlasování uzavřelo, však rozhodla jasně: uměleckou vitráž s motivem jedné z karyatid ze vstupního portálu staré školy a roční právo na užívání pomyslného trůnu - designového křesla TON Merano - si z Výroční plesové noci 12. ledna 2018 odnesl Mgr. Milan Piták! Gratulujeme!