23. 6. 2017

Gymnázium Křenová

Úspěchy v celostátní přehlídce prací SOČ

Od pátku 16.6.2017 do neděle 18.6.2017 se konala celostátní přehlídka prací středoškolské odborné činnosti v Boskovicích, které se účastnili dva studenti našeho gymnázia - David Prchal z 3.B a Katka Horáková z 3.D.

David Prchal ohajoval svou práci s názvem Generální oprava dvoudobého motoru a využívání fyzikálních principů při opravě (obor Strojírenství, hutnictví, doprava a průmyslový design). V celostátní přehlídce získal 3. místo, které bylo doplněno Cenou MŠMT, Cenou rektora ČVUT v Praze prof. Ing. Petra Konvalinky, CSc., Cenou CZ.NIC a Cenou hostitelské školy VOŠ a SŠ Boskovice a města Boskovic.

Katka Horáková úspěšně reprezentovala naší školu s prací na téma Radon v jeskyních Moravského krasu – jeskyně Balcarka (obor Geologie, geografie). Se svou prací získala v celostátní přehlídce SOČ  9. místo a Cenu České nukleární společnosti.

Gratulujeme Katce i Davidovi za úspěšnou reprezentaci naší školy a děkujeme všem studentům, kteří se v tomto roce účastnili soutěžní přehlídky prací SOČ.