24. 4. 2017

Gymnázium Křenová

Holky z Křenky vybojovaly stříbrné medaile na republikovém finále

Úvodem bychom asi měly vysvětlit, jak se to všechno vlastně přihodilo. Jestli trošičku sledujete úspěchy studentů naší školy, tak jistě víte, že naši školu navštěvuje mnoho zkušených fotbalistek, které svoje kvality pravidelně ukazují na středoškolkách v sálové kopané a ve středoškolské futsalové lize. Když jsme se na začátku školního roku přihlásily na doposud první středoškolské hry ve fotbalu dívek, netušily jsme, že dojdeme tak daleko. Bohužel se v městě Brně a ani v kraji nepřihlásila do soutěže žádná jiná škola, tím pádem jsme postoupily přímo do republikového finále, aniž bychom odehrály jediné utkání.

Tohoto finále se nakonec kromě našeho týmu zúčastnily pouze děvčata z Pardubic a Prahy. V pondělí 10. dubna jsme se autobusem v 6h ráno vydaly ze Zvonařky směr Jindřichův Hradec s velice rozpačitými pocity. Náš tým byl značně oslaben a ze základní sestavy jely pouze dvě aktivní fotbalistky. Ostatní hráčky (pozn. šikovné a nebojácné sporťačky, které vyměnily své sálovky z tělocvičen, běžecké tenisky či tretry za kopačky a chrániče holení) se teprve se svými posty a úkoly na hřišti seznámily cestou na stadion.

Rozlosování nám přiřklo v prvním utkání silného soupeře - sportovní gymnázium Pardubice. V úvodu zápasu se hra přelévala ze strany na stranu a hemžilo se to šancemi obou týmů. Nakonec rychlonohá Anička Urbánková z breaku vsítila první gól do pardubické brány. Bohužel tým soupeřek po chvíli srovnal na 1: 1. Pak se ke slovu dostala Marka Vykouřilová a z velké vzdálenosti ze standardky překvapila gólmanku. Zanedlouho se opět radoval soupeř a znovu srovnal skóre. Poté jsme faulovaly ve velkém vápnu a sudí odpískal faul - poprvé v utkání byl ve vedení po proměněné penaltě soupeřící tým. Naštěstí jsme asi pět minut před koncem utkání srovnaly opět střelou Markéty Vykouřilové na konečný stav 3:3 a o vítězi úvodního utkání rozhodly penalty, ve kterých měl větší štěstí náš soupeř.

Hned po smolně prohraném utkání naše holky nastoupily proti týmu z Prahy. Bylo znát, že již v nohou mají těžký zápas a působily nepatrně unaveněji než v úvodu turnaje. Měly jsme mnoho šancí, které ne a ne skončit v síti. Tak se do toho opět vložila Markéta a nejprve střelou z větší vzdálenosti přesně zamířila mezi tři tyče a poté rovnou z rohového kopu umístila míč do brány. Je nutné dodat, že po celou dobu obou utkání výborně hasila šance soupeřek a dirigovala a řídila hru zejména v obraně zkušená stoperka Evča Kubová. Sice jsme nakonec odjížděly mírně zklamané, protože vítězství v turnaji bylo opravdu nadosah, ale bohužel takový je sport. Holky, díky za předvedenou hru a odvážný a bojovný výkon.

Sestava: Markéta Vykouřilová, Eva Kubová, Leona Havránková, Adéla Karásková, Sarah Somorová, Alena Matějáková, Daniela Kropáčková, Alena Riglová, Kristýna Sabelová, Lucie Mičánková, Michaela Koubková, Anna Urbánková, Michaela Dufková, Iveta Zaděláková

Autorka: Hana Odvárková

Foto: Josef Böhm

 

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.