15. 2. 2017

Gymnázium Křenová

Kvalifikace na republiku ve volejbalu byla nervózní a hodně dramatická

Ve čtvrtek 9. 2. 2017 se v hale  Veterinární fakulty v Brně konaly obě volejbalové kvalifikační skupiny na republikové finále, které se odehraje v březnu v Karlových Varech.

Křenovské hráčky dostaly do skupiny Českou Třebovou a Žďár nad Sázavou. Postupový los byl velice přísný, dál jde pouze vítěz a to v podstatě znamená, že musíte dvakrát vyhrát. V prvním zápase se nám to podařilo, a i když  ten den nebyla forma týmu úplně top, na Českou Třebovou to nakonec stačilo a vítězství 2:0 značně přiživilo naše postupové šance. Ve druhém utkání se Žďárem jsme více bojovaly samy se sebou než se soupeřkami, ale i tak jsme nakonec po obrovské dramatické bitvě dotáhly zápas do třetího setu. A i tam jsme ještě vydřely stav 11:8 a karlovarská kolonáda byla na dosah. Jenže nervózní  a vyhecovanou koncovku jsme úplně nezvládly a několika lacinými chybami jsme soupeřky bohužel vrátily do hry a poslaly je tak na volejbalovou republiku. Prostě naše reprezentantky si vybraly špatný den, což se občas bohužel stává. A i když se samozřejmě na kdyby nehraje, tak za „normálních“ okolností si s takový soupeřkami hladce poradíme a dáme si je jako chutné polední menu.  Snad zase někdy příště…

Křenovská stopa ovšem ve městě lázeňských oplatků a Becherovky naštěstí chybět nebude, protože kluci se do republikového volejbalového finále probojovali. Nejprve jsme si pošmákli  na České Třebové a spolehlivě ji přejeli 2:0. Další soupeř z Jihlavy, který při rozcvičování působil velice sebevědomě a nahecovaně, byl už poněkud tvrdším oříškem. První sada vcelku vyrovnaná, ale tak trošku stále pod naší kontrolou a set putoval k nám. Ve druhém dějství jsme si úvod  nechali ujet, soupeř byl najednou všude a stav 5:9 malinko ohrožoval naše karlovarské ambice. Ale křenovští volejbaloví machři neprodávají svou kůži lacino a v této fázi zápasu  jsme předvedli opravdu parádní výsledkový obrat. Několik pohledných útočných akcí, kvalitní servis i dobrá hra v poli a stav byl najednou 21:21. A koncovka to byla už jen pověstná třešnička na dortu volejbalové kvalifikace. Klukům se za tohoto stavu vůbec nerozklepala kolena a podali jsme vynikající týmový výkon. Zápas si naplno užívala i lavička a příchozí fanoušci našeho gymnázia, protože v závěru to byla opravdová volišová symfonie Křenka-dur. Ke kvalitě utkání výrazně přispěl i soupeř z Jihlavy, který byl  jen pověstný kousíček za námi. Ale na republiku z kvalifikace mohl jen jeden a tentokrát to byla naštěstí KŘENKA.

V pondělí a úterý po „jaráčkách“ nám v březnu držte palce, protože dostat se mezi 6 nejlepších středoškolských týmů v České republice to se opravdu počítá. HOŠI DĚKUJEM!!!