9. 1. 2017

Gymnázium Křenová

Zlatá jízda křenovských volejbalistů stále trvá

 

Krajské finále středoškolských her ve volejbalu se už tradičně několik let po sobě koná ve Znojmě. V pátek 6. 1. 2017 sem přijelo 6 vítězných týmů z okresních oblastí, aby si to rozdali o titul přeborníka Jihomoravského kraje. Do skupiny A byla vylosována družstva ze Znojma, Veselí nad Moravou a Šlapanic a do skupiny B mužstva z Bučovic, Boskovic a Brna /Křenová/. Hraje se nejdříve každý s každým ve skupině. První z A pak bojuje o finále s druhým z B a naopak. Poslední ze skupiny si pak zahrají o pořadí na pátém a šestém místě. Při veškeré úctě k volejbalovému umění jednotlivých účastníků bylo už od začátku turnaje na 99,9 % jasné, že pokud se nestane nějaký sportovní zázrak, tak ve finále se potkají Šlapanice a Křenka. A zázrak se nestal, takže skoro přesně po roce opět populární volejbalové „El Clasico“ mezi těmito tradičními rivaly. Oba týmy jsou doslova našlapány mladými i staršími volejbalovými talenty. K patřičné dramatičnosti pak přispívá určitě i to, že kluci se znají ze svých mateřských klubů. Během turnaje se už mírně hecují a pozorují a každý chce samozřejmě vyhrát a porazit tak spoluhráče, který má tentokrát na sobě dres soupeře. A i když Šlapanice byly letos v naprosto nejsilnější sestavě, v čele s obávaným reprezentačním smečařem, borci z Křenky to zvládli a titul obhájili.

Brno – Šlapanice 2:1 a jen pár stručných komentářů pro ty, co tam nebyli. V prvním setu se hrál z obou stran fakt úžasný voliš. Křenka měla na začátku trošku navrch, pak se hra vyrovnala, ale v závěru jsme trošku odskočili a koncovku si zkušeně pohlídali.

V druhém setu jsme si řekli, že budeme pokračovat v nastaveném výkonu, ale Šlapky nám bohužel zkraje ujely a to se už pak při kvalitě soupeře těžko dohání. Takže 1:1 a na řadě byl tie-break, tedy jedna velká loterie a jedna velká hádanka. Ale křenovští mladíci zvládli úvod fakt brilantně a po skvělém výkonu jsme se dostali do 4 až 5 bodového vedení. Psychika okamžitě nahoře, famózní výkony v útoku i v obraně v poli, prostě fantastický volejbalový „valčíček“ ala Křenka a všichni jsme si zápas skvěle užívali. Nakonec jsme se za stavu snad 14:8 nebo 14:9 propracovali k celé řadě mečbolů. A i když jsme se v závěru trošinku zadrhli a soupeř snížil, tak nakonec 15:11 pro nás, oslavný taneček a ZDAREC!!! Všem /tj. Adam, Tadeáš dvakrát, David, Dan, Marek, Petr, Karel/ obrovská gratulace za opravdu luxusní volejbalovou prácičku. A kdo by chtěl naše krajské šampióny vidět ještě v akci, tak kvalifikace na republiku se letos hraje v únoru v  Brně!!! Křenovská sportovní veřejnost si může zase pořádně zabéééékat. Datum a čas budou upřesněny…