29. 11. 2016

Gymnázium Křenová

Studentská laťka 2016 opět přitáhla fanoušky

A bylo tomu tak i letos, kdy stále populárnější závod ve skoku vysokém svou atmosférou zcela uchvátil křenovské publikum. Nejprve  do závodního sektoru v pátek 18.11. 2016 vstoupily mladší dívky a všechny nám předvedly bojovné a kvalitní sportovní výkony. Po krásném a vyrovnaném závodu to dopadlo takto:

  1. Eliška Čechovská         140 cm                 
  2. Karolína Kleiblová         134 cm
  3. Eva Gebhardtová          134 cm
Po  kategorii děvčat už následovali mladší chlapci. Ani  ti se rozhodně nemuseli za své výškařské představení stydět a medaile si rozebraly tyto mladé výškařské naděje:
  1. Jiří Čaďa                         151 cm
  2. Vojtěch Havlen                145 cm
  3. Michal Mička                    130 cm
Starší holky si také s chutí zaskákaly. Loňská vítězka D. Resová v letošním ročníku na startu chyběla a tak závod neměl jasného favorita. Po dramatickém průběhu se nakonec na bednu podívaly tyto studentky:
  1. Adéla Ryndová                 146 cm
  2. Alena Matějáková              143 cm
  3. Marie Bednářová                143 cm
Tradičním vyvrcholením pátečního výškařského mítinku byla kategorie starších hochů. Protože bych se už  opakoval z minulých článků o předešlých ročnících,  tak to vezmeme jen bodově a vypíchneme,  co snad ještě stojí za zmínku…
  • letos plus minus velký počet závodníků a konečně zprovozněná nová světelná tabule Nisasport
  • obhájci medailí na startu, Peťa, Dan i Laďa namotivovaní téměř k prasknutí
  • rodiče loňského vítěze přišli synovi zafandit a v zákulisí se proslýchá, že na to v práci padl den dovči/velcí sportovní srdcaři/
  • k vidění byly nejrůznější styly/nůžky, polonůžky, poloflop, stradle, flop/
  • stradle /podle učebnic lehké atletiky styl valivý/, v podání křenovského hecíře Martina Klause, kdy při doskoku posouvá žíněnku až o několik metrů/to jinde neuvidíš/, při výkonech nad 150 cm pak plynule přechází v moderní, téměř bezchybný flop-neskutečné!!!
  • závěrečný souboj posledního kvarteta v soutěži byl strhující, jen díky více opravným pokusům musel sáhnout po nepopulárních bramborách Adam Provazník
  • obhájce Petr Beneš malinko uspěchal své poslední pokusy, mezi skoky téměř neodpočívá a na zlato tentokrát nedosahuje, ale bronz mu určitě taky sluší..
  • a samotné finále Doleček versus Zápotočný to byla výškařská lahůdka a zápletka jako od Skakespeara..
  • Dan byl na dvou výškách vždy o krůček napřed a skočil napoprvé, ale Laďa prokázal svou zarputilost a buldočí povahu a pokaždé se třetím pokusem v soutěži zachránil..
  • a pak najednou je všechno jinak,  Laďa dává napoprvé a Dan už nenašel sílu odpovědět…
  • proslulý křenovský kotel burácí, učitelský sektor skanduje vestoje, někteří studenti zasněně hledí do svých mobilů, ťukají a samotná soutěž je naprosto obchází/ale bylo jich fakt jen pár/
  • závěrečný ceremoniál moderuje sám ředitel gymnázia, to vše je prostě Studentská laťla 2016 na Křence.
  1. Ladislav Zápotočný                  174 cm
  2. Dan Doleček                             168 cm
  3. Petr Beneš                                162 cm    
                                                     
Zatím nebyly vloženy žádné fotky.