8. 3. 2016

Gymnázium Křenová

Volejbalisté Křenky opět na vítězné vlnce…

Když se daří, tak se prostě daří. Finálová skupina kategorie V./ročníky 96 a mladší/ městského kola středoškolek ve volejbalu se konala v úterý 8. 3. 2016 u nás na gymnáziu.

Ze základních skupin sem postoupily týmy tradičních soupeřů z Jarošky a průmyslovka z Kudelovy. Po velice úspěšné sezoně v kategorii VI./98 a mladší/, kde jsme to dotáhli až ke třetímu místu v republice, se kluci chtěli vytáhnout i před domácím publikem a přidat další zlato do křenovské síně slávy. Roli mírného favorita jsme začali plnit hned v prvním zápase s Jaroškou. V útoku, na blocích i ve hře v poli jsme soupeře jednoznačně předčili a celkové vítězství 2:0 na sety bylo naprosto zasloužené. Zápas si kluci i fanoušci užívali a obávaného rivala jsme jednoznačně převálcovali. Druhé utkání s mužstvem „Kudelky“ jen potvrdilo letošní křenovskou volejbalovou dominanci.  Hoši z průmyslovky v prvním setu sice pořádně zlobili a kousali, ale po dotažení jejich pětibodového náskoku, se vše změnilo a setík jsme doklepli do vítězného konce. A druhé dějství bylo už opravdovou oslavou středoškolského volejbalu. Naše partička to rozjela ve velkém stylu, nápadité útočné kombinace na síti i téměř bezchybná hra v poli, dostávaly soupeře pod neustálý tlak a body na naší straně uspokojivě přibývaly. Kudelova hrála ovšem taky pohledný a kvalitní voliš a myslím si, že úroveň akcí na obou stranách, sportovní umění jednotlivých hráčů i diváckou kulisu v tělocvičně, musel volejbalový fanda patřičně ocenit. No a když to občas D. D. /přezdívaný po úterku šlapanická mlátička☺/ vyšperkoval nechytatelnými dělovkami téměř do deblu, celá hala skandovala Křenka, Křenka, tak ti valí endorfiny proudem i s uší, husinu máš jak hrášky a jedeš prostě na vlně…

A kdo říká, že to tak není, tak buď kecá nebo na něho leze jaro/tzv.“chodbaři“ a to je trošku omlouvá☺/a nebo tam v úterý nebyl. Hráčům i fandům velký dík za krásný sportovní zážitek a na začátku dubna držte Křenové palečky na krajském kole ve Znojmě. ÁÁÁ ŠUPEM!!!