12. 12. 2017

Gymnázium Křenová

Aerobic Master Class

Dne 7. 12. 2017 se konal v tělocvičně na Kotlářské 9 v Brně 19. ročník městského kola soutěže středních škol „Aerobic Master Class“. Letošního ročníku se zúčastnilo přes 50 soutěžících. V této soutěži cvičí závodnice po celou dobu podle lektorky, která je postupně učí soutěžní sestavu kombinující aerobikové kroky a taneční prvky. Dívky absolvovaly cca 40 minut dlouhé základní kolo, během kterého porota vybrala 20 nejlepších do kola finálového. Ve finále se dívky naučily obtížnější sestavu a musely předvést prvky ze sportovního aerobiku, a to kliky, high-leg kicks a prvky flexibility na zemi. Poté následovalo vyhlášení nejlepších šesti závodnic a také zvláštního ocenění pro nejsympatičtější soutěžící.

Z pěti soutěžících z našeho gymnázia se sice letos podařilo postoupit do finále pouze jediné, avšak všechny naše holky si zaslouží pochvalu, neboť i v základním kole dala lektorka soutěžícím pořádně zabrat a sestava zamotala hlavu i zkušeným závodnicím.

Ve finálovém kole si tak z našich účastnic zacvičila pouze Andrea Karásková ze 3.C, které jsme držely palce, aby jí sestava takzvaně „sedla“ a aby náročné finále co nejlépe fyzicky zvládla – a je nutno říct, že na Andreu byla radost se dívat. Precizní pohyby, bezchybná koordinace, flexibilita, síla a v neposlední řadě také sympatický pohybový projev a výraz byly kvalitami, které ocenila také porota. Ačkoliv v soutěžích, kde nerozhodují sekundy nebo centimetry, je vždy rozhodnutí o výsledném pořadí subjektivní a mnohdy překvapivé, tentokrát se porota shodla s naším názorem a Andrea naprosto zaslouženě získala 1. místo!

Andreo, gratulujeme!

Autor: Mgr. Hana Vymazalová