13. 11. 2015

Gymnázium Křenová

Křenka jede na vítězné volejbalové vlně

Po vzoru našich kluků chtěly také volejbalistky z Křenky urvat pro sebe vysněný brněnský titul mezi středními školami. Úloha to byla o to těžší, že se jednalo o obhajobu z loňského a předloňského roku.

Štěstí nám přálo už při rozhodnutí ASŠK, že v případě postupu Křenové do finálové skupiny, odehraje se vše na našem domácím hřišti. Nikdo z funkcionářů totiž nemohl tušit, jakou fantastickou atmosféru dokážou vytvořit studenti z Křenky svým reprezentantkám (srovnání snese snad jen s vyprodaným Rondem nebo O2 Arenou při finále Fedcupu)!

Ale od začátku…

V pátek 13. 11. se sešly v naší tělocvičně týmy Kudelky  a naši věční rivalové - Jaroška a GML.  První zápas nás čekal s GML. Holky dopředu trošku plašily, jak jsou tam dobré volejbalistky, ale brzy se ukázalo, že my máme mnohem lepší ☺ - 2:0.

Druhý zápas s Kudelkou byl trošku  ,,odpočinkový“  ( 2:0 ), a tak se všechno mělo rozhodnout s Jaroškou!

První set byl nervy drásajícím bojem. Chvíli jsme dokonce prohrávaly už o 3 body, ale holky věděly, že když nebudou dělat chyby, nemůže je nikdo zastavit. Povedlo se – 25:22!

Druhý set nebyl o nic míň napínavý, ale přece jen trošku víc pod kontrolou. Vítězství 2:0 na sety! Nejde než absolutně souhlasit s p. uč. Vladíkovou  z poražené Jarošky:  ,,Ty vaše holky hrají fakt parádní volejbal!!!!“

A tak jak mám na závěr ve zvyku děkovat hráčkám, dovolím si udělat malinkou změnu: Holky, díky za super hru! Kolegové, díky za to, že jste oželeli své hodiny a všem společně díky za super sportovní zážitek!!!