6. 11. 2015

Gymnázium Křenová

Badmintonový taneček pod taktovkou sportovců z Křenky

Již po šesté se na brněnském výstavišti v rámci sportovního veletrhu SPORT Life konal turnaj smíšených družstev v badmintonu O pohár Petra Koukala. Za zmínku jistě stojí fakt, že Křenka se tohoto turnaje účastní již od prvního ročníku a zatím se kromě loňského ročníku vždy probojovala do finálového boje. Bohužel nás v těchto finálových duelech vždy přemohl tým z gymnázia z Řečkovic. Takže motivace byla jasná.

Na kurtech se potkalo celkem pět družstev středních škol. Hrálo se systémem každý s každým v pěti disciplínách tedy zápasech, a to ve smíšené čtyřhře, singlu chlapců, singlu dívek, deblu chlapců a deblu dívek. Náš tým oproti loňskému ročníku dostál určitých změn. Avšak stálice v podobě Barči Mikšátkové a pánské duo ze třídy 5.A - Dalibora Jirdy a Patrika Vogta nemohli chybět ani letos.

Jako první nám los přihrál tradičního soupeře z Jarošky, kterého jsme jasně přejeli s výsledkem 4:1. Se stejným skóre skončilo i utkání, kde jsme rozdrtili studenty z GML. Poté nás čekal jeden z klíčových zápasů turnaje, a to již zmiňovaný tým z Řečkovic, kterému jsme měli opravdu co oplácet z předešlých let. Asi nejnapínavější ze všech duelů byl ženský singl, ve kterém Bára ukázala svou zkušenost a se svým úsměvem i za nepříznivého stavu dokázala svou soupeřku rozebrat a vyhrát zápas v tie-breaku. Vítězný bod poté přidali Bára s Daliborem ve smíšené čtyřhře, ve kterém žádného diváka nenechali na pochybách. Zbytečně jsme nekazili, dokázali jsme se lépe přizpůsobit nestandardním podmínkám osvětlení, a to, co dokázal Dalibor vychytat v poli, bylo opravdu neskutečné.

Poté nás již čekal zápas o první místo se studenty Střední zdravotnické školy Grohova, který jsme si malinko zdramatizovali. Avšak holky z Křenky letos byly opravdu ve skvělé fazoně a na turnaji neměly konkurenci. Což dokázaly i v tomto posledním zápase a zvládly otočit z nepříznivého stavu 1:2 do vítězného konce na 3:2. Za celý turnaj dívčí trio ve složení Bára Mikšátková, Aneta Chaloupková a Alča Nekvapilová ve všech ryze dívčích utkáních neztratilo ani bod.

Chtěla bych vyzvednout kolektivní výsledek celého týmu, kdy každý z účastníků pro tým získal alespoň jeden bod, ať to bylo v singlech, či deblech.

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6216977801865468241?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]

 

 

 

 

 

 

Členové týmu: Bára Mikšátková 6.A, Aneta Chaloupková 4.B, Alča Nekvapilová 3.A, Dalibor Jirda 5.A, Patrik Vogt 5.A a Vojta Kubík 4.B