22. 10. 2015

Gymnázium Křenová

Středoškolské hry v „pinecu“ po mnoha letech stříbrné…

Klasické dostaveníčko nejlepších brněnských „tabletenistů“ se tradičně konalo na SOU Čichnova. Letos  se za zelenými stoly hrálo v  kategorii VI.B, ve které mohou startovat studenti ročníku narození 1998 a mladší.

Protože se přihlásilo pouze 5 škol, hrály se všechny zápasy v jednom dni 22.10.2015 v jediné 5členné skupině spravedlivým systémem každý s každým. Kromě Křenky zde byla Jaroška, gymnázium Vídeňská, učiliště Olomoucká a favorit favoritů průmyslovka Kudelova. Los nám hned do prvního klání přihrál našlapanou Kudelku. I když naši studenti statečně bojovali, kluci z průmky byli v každém zápase o chloupek /někdy i o chlup/ vpředu. Úvodní  prohra 4:0 na zápasy byla tedy tak trošku očekávaná, ale sebevědomí a klid na naše pálky rozhodně nepřinesla. Naši reprezentanti ovšem neztratili optimismus a chuť do hry a to, co předvedli hned v dalším utkání s Vídeňskou, bylo skvělé. Své rivaly s přehledem porazili a i ve čtyřhře jsme slavili úspěch, takže po 4 zápasech svítilo na tabuli skóre 4:0 pro Křenku a bylo vymalováno. Jednotlivé zápasy ovšem až tak jednoznačné nebyly a některá vítězství byla vydřená s patřičnou dávkou štěstí. Zde bych chtěl zmínit zápas L. Zápotočného, který ve svém zápase musel bojovat s jedničkou soupeře, obávaným a trpělivým obranářem, proti nimž se hraje velice těžko. A zpočátku to taky s Laďou nevypadalo vůbec dobře. Prohrával už 0:2 na sety a ve třetím to bylo z jeho pohledu 7:10, soupeř měl tedy k dispozici 4 pohodlné mečboly a vše se zdálo být jasné. Ale jak praví stará sportovní pravda, dokud se nedohraje poslední míček, tak zápas je stále otevřený. A to, co se potom dělo u pinecového stolu, bylo téměř neskutečné. Náš hráč nezpanikařil, třetí set otočil a s velkým štěstím ho vyhrál. V dalších dvou setech se pak Laďa povzbuzen tímto obratem rozehrál k neuvěřitelnému výkonu a celý zápas  dotáhl do vítězného konce. Výsledek 12:10 pro křenovské barvy v rozhodujícím 5. setu už jen dokresluje dramatičnost tohoto klíčového utkání. V dalším představení s Jaroškou jsme si opět se soupeři pohráli a celkově jsme zvítězili 4:1 na zápasy. Situace ve skupině před posledním duelem s SOU Olomoucká se vykrystalizovala tak, že kdo získá tento zápas, bude celkově stříbrný za suverénní Kudelkou. A naši kluci znovu nezklamali a své soupeře po výborných výkonech porazili a celkový stav 4:0 v náš prospěch přihrál na Křenovou po mnoha letech  stříbrné pinecové medaile. Našim nejlepším hráčem, který má rozhodující podíl na celkovém uspěchu, byl Nguyen Tuan Anh ze 4.A6, skvěle mu sekundovali Martin Janeček ze 2.A6 a Ladislav Zápotočný ze 3.B. S postem náhradníka se letos musel popasovat Petr Janoušek z 1. B.

Všem patří veliká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci gymnázia a tradiční křenovské HOŠI DĚKUJEM!!!

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6213981950927562945?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]