20. 6. 2015

Gymnázium Křenová

Beachvolejbalová symfonie křenovských plážových hráčů a hráček

Začátek měsíce června bývá už tradičně zasvěcen městským středoškolským hrám v plážovém volejbalu. I letos na horkém písku v areálu Sokolského koupaliště na Brněnské přehradě poměřily své síly nejlepší páry z jihomoravské metropole. A naši reprezentanti zde se vší skromností hráli první housle. Dívčí pár Daniela Resová a Mirka Dunárová zcela suverénně zvítězil a další nadějná dvojka Kubešová-Mezníková obsadila pěkné 4. místo a oba páry se kvalifikovaly do krajského kola.  V kategorii hochů naši borci David Pavlovský a Dan Doleček brali stříbro a další páreček Karel Pelikán a Jakub Novotný nepopulární bramborové medaile a obě dvojice lehce proklouzly do krajského kola.

Krajské kolo se konalo ve druhém červnovém týdnu a kde jinde než v jemném písku tradičního brněnského plážového svatostánku na „Sokecu“. A jestliže v městském kole jsme jako Křenka hráli první housle, tak v kraji jsme postoupili snad  za dirigentský pultík.

Druhý chlapecký pár z městského kola D+D a navíc z 2.D (víme o koho jde???☺) hrál opravdu naprosto suverénně. Během celého turnaje neztratil ani jeden set, kluci se skvěle doplňovali, předváděli pestrou hru, střídali nekompromisní tvrdé smeče s lahůdkovými technickými údery, fakt parádní podívaná. A co občas v poli vybral a doběhl David P., tak to bylo opravdu z říše snů a několikrát to spontánním potleskem museli ocenit i soupeři. A parádní tečkou bylo finálové utkání, kde jsme se potkali opět s párem z Jarošky, tedy odveta za prohrané městské finále, které skončilo 2:1 pro Jarošku a 17:15 v tie-breaku. Zasvěcení vědí, že moc těsnější to být už ani nemohlo. Ale v krajském finále se historie  neopakovala. Křenka od začátku tahala za delší konec provazu. Tvrdý a přesný útok Dana na síti, Davidovy milimetrové nahrávky a famózní hra v poli a navíc minimum nevynucených chyb na naši straně, to vše nás bodík po bodu dovedlo až k mečbolu a myslím si, že k naprosto zaslouženému vítězství, které chutnalo opravdu SLADCE!!! Bravo kluci!!!

Dívčí páry taky bojovaly jako lvice a výsledky se pochopitelně  dostavily. Letošní maturantky Gábina Mezníková a Jiřina Kubešová musely kvůli méně šťastnému losu hned po prvním kole do opravného pavouka. Holky to ale nezlomilo, zdravě se naštvaly a dále už postupovaly  pavoukem až do samotného finále. A tam se potkaly s „ekonomkami“ z Brna, se kterými sehrály naprosto vyrovnaný a nádherný zápas a  prohráli jen o pár míčů ve 3. rozhodujícím setu. No a 2. místo v kraji je myslím důstojným rozloučením těchto sympatických křenovaček s naší školou. Holky děkujem mooooc!!!

A další dvojice z našeho ústavu maturantka Šárka Krotká a Kristýna Horáková (rovněž z 2.D, to je snad farma na volejbalové talenty!!☺)si taky nepočínaly vůbec špatně. Vyrovnanými a bojovnými výkony zdolávaly jeden pár za druhým, až z toho bylo nádherné 3. místo a kompletní sada medailí pro naše gymnázium.A jen ještě možná trošku odvážná a furiantská poznámka na závěr ke krajskému kolu.Kdyby se v tu dobu zároveň nekonalo reprezentační soustředění českých beachvolejbalových nadějí, kterého se musely zúčastnit Daniela Resová(jak jinak než 2.D!!)a Mirka Dunárová, tak budeme mít ještě o jedno zlato navíc!!!! Ale na KDYBY se pochopitelně nehraje a silná slova můžeme potvrdit hned v příštím roce, kdy zkusíme zaútočit na tzv. ZLATÉ DOUBLE!!!

Vyvrcholením celého plážového snažení bylo republikové kolo. U kluků bych to zhodnotil nejlépe asi takto. Na našem štítě  postupně zůstaly páry z Ostrova nad Ohří, Teplic, Prahy, Brna-Jarošky a  z Českých Budějovic. Finále z Budějkama bylo opravdu oslavou chlapeckého středoškolského plážového volejbalu a pohlazením pro sportovní křenovské srdíčko. První set pro jihočechy, druhý pro moravany a rozhodující tie-break pro nás, pro Brno, pro Křenovou…!!! 1. místo na republice, endorfiny valí proudem, pohár, diplomy a závěrečné šampíčko.Vše jak má být, nic nechybělo. A jak občas my Brňáci říkáme, špica špíl, špica turnaj, prostě špicovééé celééé den☺. Kluci,  dobrá práce…!!!

Dívky odvedly na republice taky svoje maximum a maturantský pár křenovských téměř sportovních legend Jiřka a Gábina skončily nakonec šesté a náš druhý pár Šárka a Kristýna skončily celkově deváté. Bylo to určitě zatím nejúspěšnější republikové kolo a příští rok to může být zase o kousíček lepší. Všem zúčastněným náleží ještě jednou VELIKÝ DÍK a OBROVSKÁ POCHVALA  za vynikající reprezentaci našeho gymnázia.