28. 4. 2015

Gymnázium Křenová

Soutěž Slavkovské memento

Stejně jako v loňském školním roce se naše gymnázium zúčastnilo soutěže Slavkovské memento a stejně jako loni naši studenti uspěli hned v několika kategoriích.

Letošní témata byla „Války - neválky“ a aktuálně „70. výročí konce 2. světové války“. Za naše gymnázium se soutěže zúčastnili studenti dějepisného semináře, zejména 3. ročník. Slavnostní vyhlášení se konalo v úterý 28. dubna tradičně na zámku ve Slavkově.

Nejúspěšnější jsme byli v kategorii poezie, kde se na 3. místě umístil Tomáš Strouhal ze 3.C a čestné uznání poroty obdržel také Dominik Král ze 3.C - oba za básně na téma „Války - neválky“.

Další ocenění pro naši školu přišla v kategorii odborného referátu, kde čestné uznání poroty dostala Kateřina Matoušková ze 3.C za svoji práci na téma Téměř zapomenutá odbojová činnost zaměstnanců vlakových pošt v podzemním hnutí. Porotou byla oceněna i Aneta Kovářová ze 4.B, která psala práci na téma Obsazení Vyškova a blízkého okolí za 2. světové války.

Všem oceněným blahopřejeme!

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6145313830025817489?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]