1. 4. 2015

Gymnázium Křenová

Fotbalistky z Křenky poprvé zvítězily v městském finále v sálové kopané

Ve středu 1. 4. proběhl středoškolský fotbalový turnaj dívek. Přestože se dvě hráčky těsně před turnajem zranily a  los nám moc nepřál, tak turnaj skončil úspěšně. Naše děvčata byla vylosována do skupiny C1, ve které dále byly týmy GML a Charbulova. Naše futsalistky oba zápasy vyhrály a tím postoupily do zápasu proti vítězi skupiny C2- BIGY. Tento zápas byl velice vyrovnaný a po remíze 2:2 došlo na penalty, které jsme s přehledem vyhrály 3:1.

Tím jsme se dostaly do finálové skupiny, kterou dále tvořily týmy z Pukryňky a z Botanky. Jako první se hrál zápas Purkyňka vs Botanka, který vypadal spíše jako ostřelování jedné branky- naneštěstí té, za kterou seděli diváci, takže poločas a s ním změna stran pro nás byl jistým vysvobozením. Přes všechnu snahu slečen z Purkyňky byl konečný výsledek 0:1 pro Botanku, kdy se nakonec jedné z hráček povedlo procpat balon skrz důkladnou obranu až do sítě. Jako další následoval zápas našich holek proti hráčkám z Purkyňky. Před zápasem jsme byly mírně nervózní, protože jsme věděly, že zápasům proti lehkým soupeřům už odzvonilo. Přesto jsme se hned od začátku dokázaly dostat k držení míče a soupeřkám jsme ho propůjčovaly jen velmi zřídka. Věděly jsme, že musíme být trpělivé a snažit se prokombinovat skrz velice precizní a důkladnou obranu protihráček. Tento cíl jsme plnily a proto jsme se také dostaly jako první do vedení. Hra soupeřek byla založená na rychlých protiútocích, tvrdé hře a střelách z dálky, což většina našich  hráček pocítila na vlastních tělech. I přesto jsme si zápas užily a nakonec skončil naší výhrou.

Po krátké pauze následovalo finále proti Botance. Do zápasu jsme šly jako jasný outsider, ale odmítaly jsme se vzdát bez boje. Zvolily jsme si taktiku „jedna v brance, dvě před ní a čtvrtá zkusí něco vymyslet.“ Tuto taktiku jsme však během prvních 2 minut zápasu přehodnotily a v nevyslovené shodě jsme všechny bránily čím to jen šlo. Pokud lze říct, že předešlý zápas byl tvrdý, tak tento byl tvrdý dvojnásob a ne jenom ze strany soupeřek. Díky naší snaze a obětavosti byl o poločase výsledek 0:0. Druhá půle vypadala úplně stejně jako ta první, ale v tom se Terezce Baranové podařilo vypíchnout soupeřkám balon, který se díky obrovskému štěstí dokutálel do soupeřovy prázdné branky. A zázrak byl na světě. Povzbuzeny tímto úspěchem jsme se vydaly do útoku a po křižné přihrávce přes celé hřiště navýšila Evča Kubová skóre na 2:0. Zbytek zápasu jsme, jak se dalo čekat, odbránily a zápas jsme dotáhly do vítězného konce. Tímto jsme slečnám z Botanky vrátily prosincovou porážku ve florbale a přesvědčily se o tom, že všechny týmy jsou hratelné.

Na závěr bych chtěla našim reprezentantkám poděkovat za účast, předvedenou hru a bojovnost.

HRÁČKY: Markéta Vykouřilová, Eva Kubová, Marie Bednářová (1.D), Tereza Baranová(3.D), Pavlína Vokálová(2.D), Tereza Schwarzová(4.A), (Gabriela Matýsková, Vendula Mácová)

Autorka: Tereza Schwarzová, 4.A

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6138796303821747473?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]