17. 6. 2014

Gymnázium Křenová

Středoškolky v beachvolejbalu na Sokoláku ovládly letos opálená děvčata z Křenky…

Začátek června bývá už tradičně zasvěcen v rámci sportovních soutěží středních škol plážovému volejbalu. I letos se na horkém písku u Brněnské přehrady sešlo velké množství týmů z nejrůznějších školských zařízení jihomoravské metropole. Turnaj se hraje systémem pavouka na 2 porážky, což v podstatě znamená, že můžeš jednou prohrát a stále ještě živíš naději na titul a pokud klopýtneš podruhé, nemilosrdně končíš. Z naší školy se letos zapojily dva dívčí páry a jeden chlapecký. Kluci z 1. D Jakub a David předvedli pohledný a kvalitní beach, ale v rámci Brna to na větší úspěch bohužel nestačilo.Ale jsou to teprve prváci, takže budou mít v dalších letech ještě tři šance a já věřím, že to aspoň jednou zacinká. Soutěž děvčat přinesla ovšem křenovským barvám umístění na pomyslném plážovém Olympu.

     Nyní už tedy jen strohá fakta.Městské kolo beachvolejbalových středoškolek vyhrála dvojice z 1.D Daniela a Kristýna a další dvojice Jiřina /3.B/-Martina/4.E/ obsadila 6. místo, které rovněž zaručovalo postup do krajského kola.Oba páry se pak následně kvalifikovaly až do republikového finále, které se rovněž konalo na doslova vařícím písku brněnské beachvolejbalové svatyně na přehradě. V klimatických podmínkách téměř srovnatelnými s plážemi v Brazílii, zde všechna křenovská děvčata předvedla bojovné a obětavé výkony, za které by se nemusel stydět ani populární český pár Kiki a Maki.

     Dvojice Jiřina s Gábinou/3.C/, která vystřídala Martinu si v nesnesitelném horku zahrála na republice předkolo a dále pak velké množství zápasů v opravném pavouku, až nakonec zcela vyčerpané holky skončily v osvěžující vodě nedaleké přehrady. O celkové umístění v tuto chvíli snad ani tentokrát opravdu nešlo, naše reprezentanky si užily opravdu stylový beachový den a společně s trojicí křenovských pedagogů Vlaďka, Pavla a Igor z toho měly dobrý pocit. A vo tom to taky je!!!

     A na úplný závěr třešnička na dortu, vlastně pořádná ZLATÁ TŘEŠEŇ!!! Sportovně nadupaná dvojka Daniela Resová a Kristýna Horáková z gymnázia Křenová Brno vyhrály beachvolejbalové středoškolky v rámci ČR. Jinými slovy, lépe a výš už to prostě nejde!!!

Jen na dokreslení tohoto plážového příběhu, bych chtě ještěl dodat, že mistryně z Křenky se čtvrtečního náročného beachového maratonu zúčastnili i přesto, že hned další den v pátek jim začínaly republikové přebory v plážáku v Praze. Klobouk dolů před nimi a nakonec i jejich profi trenérkou z oddílu Sokola Brno I., která se podle zákulisních informací napřed trošku cukala, ale pak jim účast na středoškolkách povolila. Vamos Křenka!!!

 Autor článku:  Mgr. Igor Pánek