11. 3. 2014

Gymnázium Křenová

FUTSALISTKY STATEČNĚ HÁJILY ČEST KŘENKY

Dalším dílem kolotoče středoškolských her bylo tentokrát dostaveníčko v tělocvičně TJ Start Lesná, kde se 11. 3. uskutečnil futsalový turnaj dívek. Celkem se o postup do krajského kola utkalo 16 brněnských týmu a naše děvčata byly oproti minulému roku, kdy se nám mančaft nepodařilo poskládat, mezi nimi.

Náš tým byl postaven na šikovné fotbalistce Terce Schwarzové, kterou doplnily ostatní všesportovně nadané studentky, jež reprezentují Křenku ve všemožných sportovních odvětvích. Holky absolvovaly před samotným turnajem několik adaptačních tréninků, aby vůbec pochopily principy futsalu a trochu se mezi sebou sehrály.

Hned na úvod soutěžního dne na nás čekalo nepříjemné překvapení v podobě losu naší základní skupiny, ze které postupoval pouze vítěz. Dostali jsme dva asi nejtěžší soupeře, jaké jsme vůbec dostat mohli. Prvním byla Policejní škola Zoubkova a druhým, ještě snad horším, byla Botanka. V těchto týmech se to závodními fotbalistkami jen hemží, proto jsme již od začátku věděli, že to bude velmi těžké. Zbraně jsme ale rozhodně před bojem neskládali a šli do turnaje odhodlané poprat se o dobrý výsledek, potažmo postup.

V prvním utkání jsme favority z Botanky překvapili bleskovým gólem a šli jsme tedy do vedení, které jsme se snažili v dalším průběhu utkání udržet. Nicméně fotbalová kvalita byla logicky na straně soupeře, kterému se do konce 1. poločasu podařilo vyrovnat a ve druhé části zápasu nás již výrazně přehrával a dal nám další 4 branky. Konečný výsledek tedy zněl 5:1 v nás neprospěch.

Do druhého zápasu jsme i po prohře šli nažhavené se snahou uhrát přijatelný výsledek a hlavně se futsalem dobře pobavit. To se nám nakonec i celkem dařilo. V celém utkání jsme byli lepší než „policajtky“, podařilo se nám zvrátit nepříznivý stav na 2:1 pro nás, bohužel v poslední minutě přišla velká chyba v naší rozehrávce, kterou soupeř nekompromisně potrestal a vyrovnal tak stav na konečných 2:2.

Z turnaje jsme si tedy odvezli jednu remízu a jednu prohru, což se dá vzhledem ke kvalitě soupeřů považovat za úspěch. Je třeba vyzvednout výkony našich dívek, které to neměly vzhledem k tomu, že nejsou fotbalistky, jednoduché. S nástrahami futsalu se popraly statečně a místy předváděly i velmi líbivou technickou hru, což i mne samotnou příjemně překvapilo. Proto všem holkám děkuji za odvedené výkony a doufám, že to příští rok zkusíme opět!!!

Členky týmu:

Tereza Schwarzová (3.A), Tereza Baranová (2.C), Vendula Mácová (3.A), Aneta Chaloupková (2.B), Martina Sedláčková (4.E), Nikola Šťastná, Zita Palásková (4.D)

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.