19. 11. 2013

Gymnázium Křenová

Streetball do škol?

Streetball si postupně získává oblibu u sporťáků zaměřených na míčové hry. V posledních letech je velká snaha tuto hru propagovat a zviditelňovat. Dokonce se mluví i o jejím zařazení do programu OH. Češi se mohou pochlubit například Lukášem Krausem, který na nedávném neoficiálním mistrovství světa, které se konalo na atraktivním místě ve věznici Alcatraz, obsadil 2. místo. V letošním roce se poprvé konal i turnaj středních škol ve streetu, který by měl vyvrcholit na MS v Číně.

V úterý 19. 11. se konalo první kolo soutěže chlapců, o den později i dívek. Do obou kategorií se přihlásilo 9 týmů. Ty byly rozděleny do tří skupin. Ve skupině hrál každý s každým a pouze vítěz skupiny postupoval dál do finálové skupiny, kde se poslední tři týmy popraly o vítězství.

V obou kategoriích měla naše škola zastoupení. Za kluky nastoupila silná čtverka. Nelson, Mira, Dan a Lukáš. Základní skupinou prošli hladce a po výhrách 28:10 nad ISŠA Křižíkova a 15:11 nad SPŠ Kudelova jsme mohli promýšlet taktiku na finálové zápasy.

Do finálové skupiny se  s námi  probojovali kluci z Jarošky a suverénní favorité, opravdu velcí hráči z GML. Zápas Křenky proti GML trošku připomínal hru kočky s myší. Soupeři nás suverénně přehráli a to nejen díky výškové převaze, ale hlavně kvalitní hrou. Na druhou stranu to pro naše kluky byla jistě poučná zkušenost.

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Ke druhému zápasu jsme nastoupili proti týmu z Jarošky. Tento soupeř byl rozhodně hratelný. Proto jsem očekávala vyhecovaný zápas s napínavou koncovkou. Bohužel tomu tak nebylo. Herní projev soupeřů nám vůbec nevyhovoval a od začátku do konce jsme se trápili, čemuž odpovídalo i konečné skóre zápasu 15:7.

Zápasy ve finálové skupině nám sice nevyšly podle očekávání a tak na nás zbylo třetí místo, které však v nabité konkurenci není vůbec špatné.

Středa patřila děvčatům. Gymnázium Křenová zastupovala čtveřice Anička, Venda, Zuzka a Eliška. Naším prvním soupeřem ve skupině byly hráčky Botanky. Zápas byl vyrovnaný a napínavý až do konce. Přesto jsme v průběhu celého utkání tahali za o malinko delší konec. Naštěstí se nám dvoubodové vedení podařilo udržet a zvítězili jsme tedy v poměru 18:16. Naším druhým soupeřem ve skupině byla naneštěstí děvčata z GML a ta se svým spolužákům opravdu ve všem vyrovnala. Jejich výšková i herní převaha byla zdrcující. Stejné bylo i skóre vzájemného zápasu 22:5. Naše baskeťačky bojovaly až do konce, nevypustily ani minutu zápasu a to se cení! Na finále to tentokrát nebylo, přesto doufám, že si holky turnaj užily, protože já rozhodně ano.

Na závěr jedno velké díky všem hráčům i hráčkám z Křenky !

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.