7. 11. 2012

Gymnázium Křenová

Úspěch v BRněnské LOgické Hře

Ve středu 7. listopadu 2012 vybojovaly naše studentky z třídy 2.A6 Terezie  Hrabovská a Klára Klinkovská společně se studentkami z gymnázia ve Slavkově 2. místo v BRněnské LOgické Hře.

BRLOH je internetová týmová soutěž, které se účastní studenti nižších gymnázií a 2. stupně ZŠ. Tato hra proběhla ve třech internetových kolech, kterých se zúčastnilo kolem 350 týmů z celé České republiky. Naše gymnázium reprezentovaly tři týmy studentů z 2.A6 HysTerky (Terezie Hrabovská, Klára Klinkovská, Tereza Dolečková, Hana Mlčochová, V. Klinkovská), Čuníci (Monika Štulpová, Hana Trávníčková) a Křeni (Radek Duchoň, Vojtěch Fejta, Dalibor Jirda, Josef Oškera).

Tři internetová kola byla velmi napínavá, ale Křeni vzdali poslední kolo soutěže, a proto se umístili na 273. místě, Čuníci byli úspěšnější a vybojovali 157. místo. Nejlépe si vedly HysTerky, které byly mezi šesti nejlepšími ze všech 350 týmů.

Po tomto úspěchu byly HysTerky pozvány na brněnské finále BRLOHu, kde soutěžilo 7 nejlepších gymnaziálních a 7 základoškolských týmů. Finále probíhalo 150 minut a úkolem bylo vyřešit 30 logických úloh, které byly rozděleny do tří skupin podle obtížnosti. Ochutnávku úloh můžete nalézt zde. Finále bylo napínavé až do samého konce, protože vítězství HysTerkám uteklo o 2 body.

K úžasnému 2. místu v BRLOHu našim studentkám gratulujeme!

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

 

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.