24. 11. 2011

Gymnázium Křenová

Středoškolské závody v plavání

Ve čtvrtek 24. 11. 2011 se už tradičně konalo městské kolo středoškolských her v plavání. Jedná se o soutěž 6-členných družstev, kde každý závodník plave 50 m jako svou individuální disciplínu a škola musí obsadit všechny 4 plavecké způsoby alespoň jedním závodníkem. Dále tým staví polohovou štafetu 4 x 50 m /znak, prsa, motýlek a kraul/ a nakonec se plave štafeta 6 x 50 m volný způsob. Všechny dosažené individuální časy sportovců a také časy v obou štafetách jsou bodovány podle plaveckých tabulek a celkový počet bodů pak určuje pořadí jednotlivých škol. Proto je velice důležité mít především vyrovnané  a pochopitelně také po sportovní stránce kvalitní družstvo.

A právě obě tato kritéria jsme letos konečně i v kategorii chlapců splnili. Skvěle připravený a fantasticky namotivovaný sextet našich studentů/Hřebačka, Sládek, Urban, Horký,Dvořák a Brzobohatý/ v bazénu Tesly Brno doslova řádil. Dvě individuální bronzové medaile získali Vojta Sládek na 50 m motýlek a Martin Urban na 50 m volný způsob.Ale i ostatní borci zaplavali velice kvalitní časy a skončili ve svých disciplinách většinou v TOP 10. Středoškolské přebory vyvrcholily krásným a dramatickým závodem štafet na 6 x 50 m volný způsob. Ve své rozplavbě naši kluci podali doslova heroický výkon a i když loňský vítěz středoškolek G, Vídeňská mocně finišoval, tak naši reprezentanti své vedení o prsa uhájili. Výsledný čas pak znamenal vynikající 2. místo ve štafetě za Gymnáziem Matyáše Lercha. No a v celkovém pořadí brněnských středních škol pak „křenovští“ plavci v letošním roce skončili na nádherném 3. místě. V novodobé historii našeho gymplu/po roce 1989/ vydřeli v chlapecké kategorii první cenný kov.

Závěrem ještě velký dík plaveckému srdcaři Viktoru Hřebačkovi/3.B4/, který se významně podílel na výběru našich plavců a ty, co už závodně neplavou, přesvědčil k poctivému tréninku před závody. Hoši, byl to nádherný plavecký koncert. Bravo!!!

V dívčí kategorii naše škola už roky patří ke středoškolské plavecké špičce. Během posledních let holky několikrát posbíraly medailová umístění a ani letošek nebyl výjimkou. Našlapaná sestava našeho školního týmu v tomto roce zůstala jen pověstný krůček pod úplným vrcholem. Děvčata v celkovém hodnocení pokořil jen hvězdný tým ze „Slovaňáku“, který byl ještě o trošičku vyrovnanější. Na 50 m prsa nenašla přemožitelku a s velkým náskokem zvítězila Veronika Hlaváčková. Dále si nejcennější kov vyplavala i Barbora Tesařová, která svou oblíbenou trať 50 m volný způsob doslova proletěla a nechala zbytek startovního pole daleko za sebou. A aby byl výčet dívčích úspěchů úplný, tak ještě Křenka brala stříbro v polohovce i ve štafetě 6 x 50 m volným způsobem. Holky, bylo to skvělé plavecké představení a dalo se na to fakt koukat. Díky moc!!!

Autor článku: Mgr Igor Pánek

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.