23. 10. 2011

Gymnázium Křenová

Výlet do Berlína

Jako vítaný doplněk němčiny se na konci října naskytla celému autobusu studentů příležitost navštívit hlavní město Německa – Berlín.

Abychom toho v Berlíně viděli a stihli co nejvíce, museli jsme se na cestu vydat již o půlnoci z 22. na 23. října. Cesta byla relativně dlouhá, ale (i díky pohodlnému autobusu) utekla celkem rychle. Do Berlína jsme dorazili v ranních hodinách. Okamžitě jsme začali s prohlídkou města, nechali se prošacovat u Bundestagu a vystoupali až na jeho prosklenou kopuli.

Během zájezdu jsme samozřejmě nemohli nevidět tolik známá místa jako je Braniborská brána, Fernsehturm (bezmála 370 metrů vysokou věž, díky níž se nám naskytl krásný pohled na noční Berlín), pestré zbytky Berlínské zdi či ponurý památník obětem holocaustu. Zapomenout nelze ani na Museumsinsel, ostrov našlapaný muzei (např. Pergamon) nebo na bývalý hraniční přechod mezi Západním a Východním Berlínem Check Point Charlie, připomínající dobu nedávno minulou.

Mimoto jsme se podívali do Postupimi, „Versailles německých císařů“, či na Olympijský stadion, postavený v nezaměnitelném slohu Třetí říše…

Ubytováni jsme byli v centru Berlína, v hostelu Aletto o „tisíci“ patrech, kde jsme večer znaveni padli do postele.

Zájezd byl očima valné většiny studentů, povedený. Nejen díky tomu, že jsme viděli i méně tradiční místa Berlína, jako „alternativní a uměleckou“ městskou část Kreuzberg, ale i díky našemu průvodci, který se v Berlíně velmi dobře vyznal, či díky závěrečnému odpočinku ve vodním zábavním centru Tropical Island.

Každopádně každý, kdo se této školní akce zúčastnil, může být spokojen s tím, co v průběhu oněch tří dnů v Berlíně viděl a co nového poznal.

Jiří Pustina

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.