27. 5. 2005

Gymnázium Křenová

Závěr školního roku

 Studentská akademie aneb Křenka za školou II     Dne 28. dubna 2005 proběhla již druhá školní akademie. Jako loňský rok i ta letošní se konala v Besedním domě. Účinkující se předvedli hned dvakrát, v dopoledním vystoupení pro žáky a profesory našeho gymnázia, večerní patřilo rodičům a veřejnosti. K vidění byla čísla vokální i instrumentální, sólové i komorní výstupy všeho druhu. Největší úspěch sklidil školní pěvecký sbor pod vedením paní profesorky Tomanové, který zazpíval několik písní, nejen české, ale i latinské nebo anglické. Jsme rádi, že se akademie vydařila a doufáme, že také příští rok budou moci žáci naší školy předvést, co je opravdová krása.

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

 

Maturity     V týdnech od 16. do 27. května 2005 plnili studenti čtvrtých ročníků zkoušku dospělosti-maturitu.     Na škole panovalo napětí a nervy studentů byly na místě. Každá třída si ještě před zahájením „svaťáku“ užila poslední zvonění. První týden maturovaly třídy 8.A8 a 4.B4, druhý patřil třídám 4.C4 a 4.D4. Slavnostní předání vysvědčení proběhlo v pátek 20. a 27. května. K atmosféře dne přispěl vystoupením školní pěvecký sbor. Někteří maturanti nezadrželi slzy radosti a nám zbývá jen dodat: „Hodně štěstí, milí maturanti.“

 Prváci na parketu     V prvním maturitním týdnu se nezapotili jenom maturanti, ale i studenti prvních ročníků, kteří absolvovali pětidenní kurz minitanečních. V sále tanečního studia Starlet se naučili základní kroky ke společenským i moderním tancům pod vedením paní Buryanové. Všichni tanečníci se sejdou 1. června v sále na Špitálce a zopakují si polku, valčík, tango, chachu, jive, bus stop, makarenu a mambo. V druhém ročníku postoupí do tanečních, kde si základní kroky vylepší a stanou se mistry tanečníky.

Kateřina Pelcová 1.D4

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.