9. 10. 2018

Gymnázium Křenová

Křenovácké „double“ v městském kole přespolního běhu kategorie dívek

Dne 27. 9. 2018 pořádala naše škola jako již tradičně v tento podzimní termín v parku Lužánky městské kolo v přespolním běhu dívek a chlapců pro všechny střední školy v Brně, kterého se též zúčastnili běžci a běžkyně naší školy.

Před startem jsme vkládali naděje hlavně do družstva dívek, neboť v něm figurovaly velice úspěšné vytrvalkyně z nedávného Středoškolského poháru v atletice. Základ pozdějšího úspěchu se začal formovat již po absolvování prvního kola, kdy se na čele závodu osamostatnila Alena Matějáková a za ní v „balíku“ takticky běžící další naše závodnice.

No a v cíli závodu už bylo vše jasné – suverénní vítězství Aleny, 7. místo Karolíny, 9. místo Barbory a 12. místo Emy – a tedy v součtu 1. místo před družstvy z dalších brněnských gymnázií, a tím i postup do krajského kola :-)

A tak budeme v pátek 5. října držet palce našemu družstvu, aby co nejlépe obstálo i v krajském měření sil na rovinatých tratích v Hodoníně.

Složení našeho družstva dívek a jejich umístění: Alena Matějáková 1.místo Karolína Kleiblová 7. místo Barbora Názlerová 9. místo Ema Sošková 12. místo Jana Ruttkayová 20. místo Kateřina Králíková 23. místo

Pořadí soutěže družstev:

  1. Gymnázium Křenová
  2. Gymnázium tř. kap. Jaroše
  3. Gymnázium M. Lercha
Autor: Josef Šuler