15. 2. 2018

Gymnázium Křenová

Sportovní dopoledne pro největší sporťačky v AZtower fitness

Ve čtvrtek 1. 2. si mohly z každé třídy dvě vybrané studentky rozšířit své pohybové zkušenosti ve fitku v brněnském mrakodrapu AZ tower. První hodinu jsme strávily v posilovně, kde nás provedli zkušení kondiční trenéři. Pod jejich dohledem si holky vyzkoušely práci na strojích zaměřené na různé svalové partie, zejména paže, nohy, břicho a zaběhaly si na různých typech strojů v kardio zóně.

Po této hodině jsme se rozdělily na dvě skupiny. V jednom sále si holky daly pořádně do těla, protože je čekala hodina funkčního tréninku v kombinaci cviků na TRX (závěsný posilovací systém) a cross fitu (kruhový trénink). Cílem lekce bylo zlepšení kondice pomocí vybraných cviků, které zatěžují jednotlivé svalové skupiny celého těla buď jednotlivě, nebo v kombinaci po dobu předem určenou.

Ve druhém sále se naopak zaměřily na kvalitní protažení, práci s dechem a správné provedení ásán při cvičení power yogy. Power yoga pomáhá zvyšovat sílu, pružnost a odolnost.

Nedílnou součástí sportovního výkonu je i kvalitní regenerace. Proto holky po předchozích náročných dvou lekcích byly po zásluze odměněny ve wellness, kde si své namožené svaly uvolnily ve vířivé vaně a ve finské a parní sauně.

Všem zúčastněným sportovkyním se akce líbila.

Autorka: Hana Odvárková