26. 9. 2017

Gymnázium Křenová

Středoškolský atletický pohár 20.9.2017

Dne 20.9.2017 se družstvo dívek z našeho gymnázia zúčastnilo okresního kola Středoškolského atletického poháru. Přestože déšť a teplota vzduchu okolo 11 stupňů zrovna nepřispívaly k touze po překonávání osobních rekordů a soutěžící se před startem jednotlivých disciplín jen s povzdechem vybalovali ze svých dek a svršků, závody ve sportovním areálu Pod Palackým vrchem (Brno) proběhly důstojně a přinesly krásné sportovní výkony.

Družstvo dívek z Křenové s dosaženým počtem bodů 6719 obhájilo loňské 5. místo. Je nutné dodat, že umístění sice zůstalo stejné jako loni, ale celkový bodový zisk družstva byl letos o více než 400 bodů vyšší a na 4. místo nám chybělo jen 18 bodů, což je rozdíl zcela minimální. Naše družstvo tak uzavřelo poměrně vyrovnanou „top five“, tým ze šestého místa na nás již ztrácel téměř 800 bodů.

Z výkonů, které nám nejvíce bodově pomohly, stojí za vyzdvihnutí hlavně výkony naší nové sprinterské hvězdičky z 1. ročníku Dominiky Mikové, která předvedla parádní běh na 60m (8,10s) a získala v této disciplíně individuální bronz. Na trati 200m se Domča umístila pátá. Na 800metrové trati nezklamala naše atletická stálice Alena Matějáková, která si doběhla pro individuální stříbro v čase 2:30:39. Alča navíc podává výborné výkony i v jiných atletických disciplínách a je pro nás škoda, že pravidla závodů umožňují účast jednoho soutěžícího jen ve dvou disciplínách a štafetě. Třetí soutěžící, která výrazně bodově posunula naše družstvo, byla Adéla Ryndová. Tato závodnice se sice nejvíce věnuje hodu oštěpem, ten však není součástí středoškolského poháru, a tak Áďa soutěžila ve skoku vysokém (140cm) a vrhu koulí (10,03m) a v obou disciplínách se umístila na krásném, i když nepopulárním čtvrtém místě. Všechny výše uvedené nadprůměrné individuální výkony by však nestačily, kdyby se o další cenné body nepostaraly ostatní členky družstva, vesměs všestranně talentované holky, které se věnují jiným sportům než atletice.

Gratulace a díky patří celému týmu.

Mgr. Hana Vymazalová

WP_20170920_12_36_04_Pro

Družstvo dívek (zleva): Dominika Miková, Adéla Ryndová, Eliška Miková, Kateřina Králíková, Anna Virčíková, Ema Sošková, Marie Bednářová, Alena Matějáková