7. 12. 2016

Gymnázium Křenová

Křenoviny mají 3. nejlepší titulku v republice

V pátek 2. 12. jsme se s částí redakce vypravili na soutěž Školní časopis roku, která byla součástí Multimediálního dne. S redakcemi z nejrůznějších koutů České republiky jsme se setkali ve velké aule Fakulty sociálních studii. Následovalo udílení cen Arnošta Heinricha studentům s nejlepšími bakalářskými pracemi. Po předání cen třem nejlepším pracím jsme šli na přednášku pro redaktory středoškolských časopisů.

Šéfredaktorka časopisu Fakulty sociálních studií nám představila jejich časopis Halas a spolu s dalšími redaktory pro nás nachystali nejrůznější aktivity - vymýšlení titulků pro zpravodajské články, hádání definic zažitých žurnalistických termínů a přepisování známých pohádek do zpravodajství. Potom jsme se přesunuli na samotné vyhlášení nejlepších středoškolských časopisů. Křenoviny získaly hned dva diplomy, a to za 3. nejlepší titulku a cenu poroty.

V poledne jsme dostali bagetu, z které jsme měli všichni radost a utíkali na další program. My jsme si vybraly přednášku Jaroslava Cermana, který mluvil o tzv. hoaxech na internetu. Přednáška byla opravdu skvělá. Pan Cerman nám informace podával příjemnou vtipnou formou. Dozvěděli jsme od něj se opravdu šílené věci, kterým jsou lidé schopni uvěřit, že informace, které získají na internetu, doslova hltají a ihned sdílejí na svých facebookových profilech. Šokující bylo, kolik lidí a zejména politiků těmto informacím věří a kolik lidí z Česka je dokonce vymýšlí.

Multimediální den tedy hodnotím velmi pozitivně, dozvěděli jsme se spoustu užitečných informací z prostředí českých médií. Při další příležitosti se určitě ráda znovu zúčastním.

Klára Petrovičová, 3.B