29. 11. 2016

Gymnázium Křenová

Středoškolské hry ve volejbalu v roce 2016 v Brně, zlato-holky, zlato-kluci a zdarec

Po sérii loňských úspěchů, kdy Křenka v obou kategoriích sahala po republikových titulech, bylo možná letos trošku těžší  hledat motivaci. Ale naši chlapci nás v pondělí 21. 11. 2016 na Kudelce přesvědčili, že to prostě jde a že nás vyhrávání vůbec neomrzelo. Dívky je pak téměř přes kopírák napodobily 23. 11. 2016 u nás na Křence, kde ve vypjatém rozhodujícím utkání udolaly sokyně z GML a oplatily jim rok starou porážku ze skupiny.

Na stavební průmce nejprve naši bombarďáci vcelku v klidu a přehledem spláchli domácí volejbalisty 2:0 na sety. Další překážkou na cestě za vytouženou obhajobou byli kluci z GML. Na rozdíl od dívčího družstva, které je protkáno závodními volejbalistkami, hoši z GML jsou s trochou nadsázky týmem jednoho muže. A tím není nikdo jiný než brácha našeho slavného reprezentanta Davida Pavlovského. Takže aspoň po této stránce měl souboj určité napětí a hec. Ale v reálu to byla hra kočky s myší, 2:0 pro Křenku a vzhůru na obávanou a ambiciózní Jarošku. Tady opět se neodehrálo nic nového, oni jsou pro nás odvěký rival a naše vítězná vlna a řada nejrůznějších loňských titulů, to vše na volejbalisty Jarošky působilo jako červená barva  na býka ve španělské koridě. První set naprosto jednoznačná záležitost pro nás, družstvo soupeře i realizační tým v čele s ředitelem školy jsou v totálním útlumu. Druhý set byl už vyrovnanější a v závěru se Jaroška vybičovala ke svému nejlepšímu výkonu za posledních několik let. Ale ani to na dobře seřízený a promazaný křenovský stroj naštěstí nestačilo. V závěru setu dramatické okamžiky na obou stranách, drobné protesty u rozhodčího, malé i vetší chybičky ve hře, zkrátka vše, co k takovému utkání patří. Mečbol, stav 25:23,2:0 na sety a zdarec!!! Po roce opět volejbalová euforie, kapitán Karel pouští kultovní Trezor taky od Karla, ale toho nejvyššího Gotta. Medaile, diplom, děkovačka a hurá na oběd.

A naše holky to o dva dny později zmákly následujícím způsobem. V prvním utkání dívky zvládly Jarošku 2:0, zápas dramatický, ale z naší strany zkušeně pohlídaný a takzvaně pod kontrolou. Druhý špíl bylo něco jako dietní dopolední svačinka . Holky z Vejrostovy byly sice snaživé, ale na rozjeté a nahecované „křenovačky“ to opravdu stačit nemohlo. Znovu 2:0 a očekávaný duel  s GML byl po roce opět tady.

První set pro nás, endorfiny tečou po litrech a Křenka se baví. Druhý set ovšem ukázal soupeř svou sílu a srovnal na 1:1. Takže rozhodnutí muselo padnout v tie-breaku, kde se s nadsázkou řečeno, může stát v podstatě už cokoli. Ale naše holky letos ukázaly svou kvalitu i morální sílu a zkrácený třetí set vyhrály a po roční přestávce se opět zaslouženě podívají do kraje. A na závěr jen malé shrnutí, zlaté double v Brně a na začátku ledna hurá na kraj do Znojma. Holky i hoši, dobrá práce a moc děkujem…

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.