11. 3. 2016

Gymnázium Křenová

Profesor roku 2016

Již třetím rokem organizuje Klub absolventů mezi současnými studenty gymnázia anketu Profesor roku, jejíž vyhlášení připadá na večer Reprezentačního plesu, letos tedy na pátek 11. 3.

Slavnostnímu vyhlášení ovšem předcházela dvě nominační kola. V tom prvním nominovali kandidáty jednotlivci v rámci tříd a z těchto třídních nominací pak vzešlo pět kandidátů, pro které už hlasoval každý sám za sebe. Do letošní TOP 5 se probojovali tito profesoři: Miluše Baráková, Jan Kaplan, Zdeněk Kadeřábek, Jan Rybnikář a Lucie Šudáková.

Kritéria ankety jsou zcela nedefinovaná a každý ze studentů volí dle svých měřítek - někdo profesora nejpřísnějšího, jiný odborně nejpřesvědčivějšího, další třeba nejvtipnějšího... S jistotou však můžeme říct, že Profesorem roku 2016 se nestal ani kandidát nejvyšší, ani nejstarší, ani nejusměvavější, ani ten služebně nejmladší.

Autorskou vitráž Bronislava Zachrleho a putovní trůn, designové křeslo TON Merano, si letos z plesu odnesl pan profesor Zdeněk Kadeřábek!

Velký dík za pomoc s organizací ankety patří paní profesorce Šudákové, která obětavě shromáždila nominace od všech 20 tříd (což se stalo v historii konání ankety poprvé). Také bychom chtěli poděkovat všem 443 studentům za rekordní účast při individuálním hlasování.

Věříme, že anketa Profesor roku se už stala popololetní stálicí školního života a jsme zvědaví, kdo zvítězí v roce 2017. Vy také?

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6262035944651450145?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]