15. 3. 2016

Gymnázium Křenová

Fotbalistky z Křenky obhájily zlato v městském finále v sálové kopané

Do městského finále se celkem přihlásilo 11 týmů, rozdělených do tří skupin. Vítězové skupin postupovali do finále hraného systémem každý s každým. Naše holky byly nalosovány do tříčlenné skupiny A, společně s týmy středních zdravotních škol Merhautova a Jaselská, která se odehrála v úterý 15. března v tělocvičně Start na Lesné.

V úvodním utkání jsme rozstřílely soupeřky z Jaselské v konečném poměru branek 10:1 a do té chvíle jsme netušily, že tento výsledek bude pro nás klíčový pro postup do středečního finále. Nejúspěšnější střelkyní utkání se stal náš benjamínek v týmu Monča Jančíková, která vsítila neskutečných 5 branek.

V dalším utkání jsme si mohly prohlédnout hru soupeřek z Merhautky, u kterých jsme zjistily, že to nebude zápas tzv. „zadarmo“. A také, že se tak stalo – soupeřky zabetonovaly obranu a my i přes výborný útok a velké množství šancí se nemohly prosadit. Podařilo se nám vstřelit uklidňující gól, na který bohužel v zápětí soupeř se štěstím odpověděl. Dramatické utkání nakonec skončilo remízou a nám nezbylo, než začít fandit holkám z Jaselské, aby uhrály lepší výsledek, než proti nám. Nakonec se ukázalo, že máme opravdu nejlepší útok ze všech týmů a po remíze obou „zdravek“ jsme se mohly začít soustředit na středeční finálovou skupiny. Protože jsou holky v týmu všestranně založené, odběhly si ještě ten den odehrát krajské finále ve florbalu. Ale to je zase jiný příběh.

Mezi nejlepší brněnské futsalové týmy se letos probojovala děvčata ze střední školy Olomoucká a Střední průmyslové školy Purkyňova. Středeční finálovou skupinu jsme zahájily úvodním utkáním proti silným soupeřkám z Purkyňky, které opět předváděly  své kvality zejména v obranné činnosti. Opět jsme otevřely hru směrem dopředu a udolaly soupeřky trpělivostí do vítězného výsledku 3:2. Poté následoval zápas, který vyhrála Purkyňka nad Olomouckou. Což nás v posledním utkání stavělo do role mírného favorita a k obhajobě zlata nám stačila i remíza. Zápas, se však pro nás od začátku nevyvíjel zcela příznivě, několikrát jsme v zápase prohrávaly zejména po smolných gólech, např. posunutá branka, nepřesnost v rozehrávce u branky, apod. Náš tým však ukázal neskutečnou bojovnost, zkušenost a houževnatost. Za stavu 3: 2 v náš neprospěch jsme se do soupeře zakously a pálily to snad z každé pozice. Nakonec se podařilo srovnat Markétě Vykouřilové a poté zkorigovala výsledek kapitánka Gabča Matýsková.

Děkuji všem holkám za skvělý, někdy až infarktový zážitek a popřejme jim hodně štěstí při obhajobě titulu v další sezoně:

Hráčky: Gabča Matýsková „C“ 2.E, Evča Kubová 2.D, Monča Jančíková 1.E, Pája Vokálová 3.D, Vendy Jemelíková 2.D a Markét Vykouřilová 2.D