15. 3. 2016

Gymnázium Křenová

FLORBALISTKY VYBOJOVALY STŘÍBRO NA KRAJI

Před Vánocemi vyhrály naše florbalistky městské finále středoškolských her a vybojovaly si tak účast v krajském kole. To se konalo 15. 3. 2016 na brněnském hřišti Buldoků Sportpoint.

Z celého kraje se zde sešlo 6 nejúspěšnějších týmů. Do skupiny A k nám byly nalosovány holky ze Znojma a z Břeclavi. Jak se brzy ukázalo, rozhodujícím zápasem ve skupině byl hned ten první se Znojmem.

Po nervózních prvních minutách nás konečně trošku uklidnila Terka Baranová – vedení 1:0. Do konce poločasu přidala Majka další gól - 2:0. Půl minuty před závěrem zápasu, kdy už jsme asi trošku slevily z ostražitosti, jsme sice dostaly gól, ale vítězství 2:1 už jsme si nenechaly vzít.

Druhý zápas byl už o dost klidnější, mezi našimi florbalovými hvězdami se prosazovaly s krásnými akcemi i neflorbalistky, Aneta si dokonce dala 2 góly (jeden po zkušené akci s parťačkou ze třídy Romčou). Brno-Břeclav 7:0.

Na finále jsme si musely asi 2 hodiny počkat, ale to nic neměnilo na našem nasazení a chuti porazit soupeřky z Boskovic. Bohužel se zápas od začátku nevyvíjel, jak bychom si představovaly. Dostaly jsme docela brzy gól a přes obrovskou bojovnost našich holek přidaly soupeřky časem ještě jeden. Na chviličku nám svitla naděje, když Aneta zakončila samostatný únik gólem a snížila na 1:2, stav zápasu se nám už ale bohužel nepovedl zvrátit.

Holky bojovaly opravdu ze všech sil, hecovaly se a nikdo nepřestával až do konce věřit, že to vyhrajeme, ale musím říct, že nám tentokrát štěstí opravdu nepřálo! Nejdřív se zranila Majka. Terka Ondráčková skoro ,,odkulhala“ turnaj, i se zraněným kolenem se pořád vracela na hřiště a snažila se pomoct holkám v útoku, Terka B. skoro nestřídala.., ale prostě to tam nepadalo!

I když ukončit turnaj prohraným zápasem má vždycky trochu hořkou příchuť, musíme si uvědomit, co to bylo za turnaj! Už probojovat se z Brna je obrovský úspěch a 2.místo na kraji je FANTAZIE, na kterou zase budeme hodně dlouho vzpomínat!

Útočnice Terka B., Terka O., Anďa, Majka, Pája, Aneta, obránkyně Romča, Nikča, Míša, Gabča a v neposlední řadě výborná gólmanka Sabča předvedly krásný florbal.

Takže holky, máte být na co pyšné!