4. 11. 2015

Gymnázium Křenová

Volejbalové středoškolky se letos hrály ve zlaté tónině Křenka-dur…

Na našem gymnáziu v tomto roce hodně očekávaná soutěž se konala ve středu 4. 11. 2015 na Jarošce a na průmyslovce Kudelova.

Původně se mělo hrát ve dvou skupinách po třech týmech, ale vzhledem k absenci chemiků z Vranovské se celý turnaj zúžil do jediné 5členné skupiny. Systém každý s každým a kdo získá nejvíce bodů, tak pochopitelně vyhrává. V soutěži zůstaly 3 brněnská gymnázia, Jaroška,GML a Křenka, dále průmyslovka z Kudelky/loňský vítěz/ a také sportovní škola Milénova.Takže týmů sice málo, ale na druhé straně o to více volejbalové kvality. Jako prvního soupeře nám los přihrál tradičního rivala z pořadajícího gymnázia na Jarošce. Na našem mladém družstvu se možná trošičku projevila nervozita a nerozehranost, která k prvním zápasům prostě patří. Ale i tak jsme po velice solidním a týmovém výkonu zvítězili 2:0 na sety a udělali velice důležitý první krůček.

Jako druhý soupeř se proti nám postavila průmyslovka z Kudelovy, se kterou jsme prohráli loni ve finále 1:2 na sety a bylo tedy co vracet. Zápas probíhal v domácím prostředí soupeře /hala plná fanoušků, lehce vydýchaný horký vzduch, prostě sportovní atmosféra jak na Kometě/. V prvním setu se oba týmy dlouho přetahovaly o nějaký větší bodový rozdíl, zápas hodně vyrovnaný a k vidění byl opravdu kvalitní středoškolský voliš. Těsně před koncem setu se nám zásluhou několikabodové šňůry podařilo odskočit na 3-4 body, soupeře jsme dostali pod tlak a první set jsme získali pro sebe. V tyto chvíle se naplno rozjela týmová křenovská mašina, kluci se hecovali, podávali výborný výkon a zápas si zkrátka užívali. Druhý set se opět začal o něco chladněji, protože takový 100% výkon nelze vydržet stále. Znovu vyrovnané skóre, ale od poloviny setu jsme si pořád udržovali mírný náskok, který jsme si přinesli až do vítězného konce. S lehkou nadsázkou řečeno, tento zápas byl už dopředu označován jako předčasné finále. Stále však zbývaly 2 zápasy, které bylo třeba vyhrát a postoupit na pomyslný volejbalový středoškolský Olymp. A právě to se i stalo. Milénovu i GML jsme vcelku spolehlivě přejeli a zcela zaslouženě jsme získali třetí titul v rámci brněnských středoškolek. Áááá šupem!!! Tak zněl křenovský bojový pokřik po úspěšných míčích /doufám, že jsem se nepřeslechl☺/.  

Na závěr gratulace k vítězství a obrovský dík za vynikající reprezentaci naší školy. Za Křenku propotili modré slušivé dresy zn. Asics tito šampióni: Provázek, Dave, Ted 1, Ted 2, Carlos, Mára a Novec. Záměrně zatím neuvádím oficiální jména, kluci si přáli před krajským kolem ve Znojmě zůstat v anonymitě a v klidu se připravovat na další dějství tohoto drobného volejbalového příběhu. Pokud je poznáte ze společné fotografie, respektujte jejich soukromí☺. Případné větší ovace a oslavy až po krajském kole… A na úplný konec bych ještě rád poděkoval svým dvěma kolegyním V+H, které nás přišly osobně podpořit a pomohly vytvořit takový malý křenovský kotel/ spíše „kotýlek“/. Hejá Křenka a ještě jednou ÁÁÁ ŠUPEM!!!