16. 11. 2015

Gymnázium Křenová

Studentská laťka 2015 nabídla strhující podívanou…

Závod ve skoku vysokém Studentská laťka už pár let náleží ke klenotům sportovního podzimního kalendáře naší školy.Letos se konal v pondělí 16. 11. 2015 a opět zde byly k vidění kvalitní výškařské výkony.

Také bouřlivá divácká kulisa určitě uspokojila i nejnáročnější sportovní fandy. Nejprve se ve výškařské aréně představila děvčata z mladší kategorie. Všechny závodnice zpočátku s přehledem zdolávaly jednotlivé postupné výšky od 100 cm . Přidávalo se po 5 cm a od 120 cm už jen po 3 cm. Holky bojovaly jednak s přibývající výškou a jednak určitě trošku i s nervozitou a startovní trémou. A proto je třeba všechny závodnice pochválit, že sebraly odvahu, šly do toho a závod úspěšně absolvovaly. Každý z přihlížejících by si měl uvědomit a zároveň ocenit, že srovnat si rozběh a techniku svého stylu, když hala skanduje a sleduje jen tebe, všichni ti v dobrém radí☺, že na to máš a že to dáš, není opravdu vůbec jednoduché. Nejlépe se s touto zátěží, která prostě ke sportovní soutěži patří a dokáže většinu závodnic namotivovat a vybičovat k výkonům, které by za normálních okolností ani zdaleka neskočily, vyrovnaly naše tři medailistky: 1. Matějáková Alena-143 cm, 2. Mičánková Markéta-138 cm, 3. Gebhardtová Eva-132 cm. Holky fakt dobrá sportovní prácička… Kluci z mladší kategorie určitě sportovně v ničem za děvčaty nezaostali, vše výše napsané platí bezesporu i pro ně. Snad jen počet závodníků v této kategorii by příští rok mohl být o drobátko vyšší. 1. Kaplan Igor 159 cm, 2. Řičánek Marek 150 cm, 3 .Čaďa Jiří 141 cm. Borci, taky skvělá práce…

A nyní už ke starším kategoriím dívek a hochů. Zde bývá tradičně nejhojnější účast, což je pochopitelné, protože se hlásí skokani a skokanky ze všech ostatních tříd kromě primy a sekundy šestiletého gymnázia. A i v letošním ročníku bylo opravdu na co koukat. Co závodnice nebo závodník, osobitý výškařský styl, originální rituály před skokem i po něm, zkrátka parádní směska sportovních výškařských hobíků, poloprofíků i téměř dokonalých profíků. A o tom taky sport na střední škole je. Někdo závodí v klidu, tiše a dokonale se soustředí jen na své pokusy. Pak tu máme skvělé „šoumeny“ a „šoumenky“, kteří na medailová umístění nikdy nedosáhnou, ale umějí pobavit ostatní a závod si sami užijí se vším všudy. Tady bych chtěl zmínit mladého sporťáka 1. ročníku /prý baseballista s šikovnou rukou/, který si svou premiéru ve Studentské laťce skvěle vychutnal. Před každým pokusem si parádně roztleskal jak diváky tak i své spolubojovníky v soutěži a po povedeném i nepovedeném skoku si plácl s každým, kdo se mu dostal pod ruku. Sportovní bavič každým coulem a takoví závoďáci dodávají soutěžím určitě šmrnc. Během celého závodu obou starších kategorií jsme opravdu viděli celou řádku povedených i méně povedených skoků. Různé styly flopu, poloflopu, nůžek i polonůžek. Někteří se těmito až bizarními styly přenesli přes neuvěřitelné výšky a chválíme je za snahu i odvahu, s jakou letos závodili. Závěrem ale pochopitelně musíme zmínit ty nejlepší: 1. Resová Daniela -158 cm, 2. Knedliková Nicolle-146 cm, 3. Beštěrová Michaela a Horáková Natálie, obě 140 cm. Tady už šlo o opravdu skokanské galapředstavení, vybroušené flopy podle nejmodernějších učebnic lehké atletiky, prostě parádní podívaná i pro nejnáročnější sportovní „fajnšmekry“. A vyrovnaný školní rekord Daniely, třešnička na dortu, není co dodat☺!!! Všem veliká poklona.

A už opravdu finišujeme:1. Petr Beneš – 177 cm, 2. Daniel Doleček – 172 cm, Filip Janda- 169 cm. Peťásek letos v top formě byl asi k neporažení, styl vychytaný do detailů a závěr závodu jel v lehkém tranzu, tzv. endorfinový vodopád☺. Dan taky super, předpokládám, že to je jeho osobáček a hecování naprosto skvělé, tak trošku ve stylu Tarzana. A Filip postavou nejmenší, pružiny v obou nohách, stylově čisté jak křišťálová studánka, prostě výškařská symfonie. A vše bez tučných startovných, bez dopingu, jen SPORT, tak jak to na Křence umíme. Pokud IAAF hledá v době obrovských dopingových skandálů nějakou dobrou radu, naše dveře jsou otevřené/vtip/. Atletice zdar!!!

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6219211060943838641?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]