25. 11. 2015

Gymnázium Křenová

Soutěž „Nový web školy“

Informace se v čím dál větší míře přesouvají na internet. Dnes je naprostou samozřejmostí mít webové stránky. Kdo je nemá, jako by nebyl.

Naše škola má své stránky už dlouhou dobu. Chceme je však, jako ostatní, přizpůsobovat možnostem a současným zvyklostem. Neříká se nadarmo, že „obal prodává“. Soustředíme se především na promyšlený jednoduchý webdesign a přehlednou strukturu pro uživatele.

Při návrhu stránek je dobré brát v úvahu i zvyky uživatelů. Na www je velké množství prvků a informací, které jsou uživatelé zvyklí hledat na určitých místech. Nejsou-li v hledání úspěšní, internetové stránky opouští. Jedná se především o navigační menu, vyhledávací pole, kontaktní informace apod.

Máme své stránky. Naplňují dostatečně svůj účel? Slouží dobře k tomu, k čemu byly zamýšlené? Podobné otázky jsme si položili. Vědomi si toho, že stránky mají mít moderní webdesign a být „uživatelsky přítulné“, jsme vyhlásili soutěž „Nový web školy“. Po zhodnocení odevzdaných návrhů vedení školy vybralo jako vítězný návrh Barbory Chlupové ze 4.A.