14. 5. 2015

Gymnázium Křenová

Naši borci z Křenky zaváleli na turnaji v nohejbale ve hře 3x3

Turnaj se měl konat ve čtvrtek 14. 5. 2015 na venkovních kurtech na Střední škole stavebních řemesel v Bosonohách, ale počasí v den konání trochu pozlobilo, a organizátoři byli nuceni turnaj přesunout do prostor tělocvičny.

Turnaje se zúčastnilo celkem 6 týmů, které sehrály systémem každý s každým utkání hrané na 2 vítězné sety. Tím, že se všechny zápasy musely odehrát na jednom hřišti, byl program více než nabitý.

V úvodním zápase jsme nastoupili proti SŠ Sokolská. Bylo vidět, že se naši kluci teprve sehrávají, v koncovce druhého setu soupeř využil našeho zaváhání, a tak se muselo rozhodnout ve třetím zkráceném setu, kde již naši ukázali svoji herní převahu. Nakonec se ukázalo, že toto utkání bylo klíčové pro vítězství v turnaji a bylo v podstatě takovým malým finále.

Zbylé zápasy jsme již měli všechny pod kontrolou a převálcovali jsme jednoznačně soupeře z Olomoucké, Zoubkovy, Jílové a domácí Bosonohy ve dvou setech. Dokonce nás přijeli podpořit i fanoušci, kteří vytvořili příjemnou atmosféru a naši hráči se jim za to odměnili skvělými výkony, které někdy spíše připomínaly exhibiční utkání. Největší zásluhu na výkonu týmu měl nejzkušenější nohejbalista Tomáš Gulda, který svými servisy a smeči nedal soupeřům téměř žádnou šanci si kopnout do míče. Ke skvělému výkonu týmu však přispěli i Jirka Žáček a Honza Šimeček, kteří hlavně výbornou hrou v poli a vytříbenou technikou nahrávek ukázali svoje kvality.

V posledním utkání si kluci vyměnili role v týmu a i Šimi s Jirkou ukázali, že umí míč zarvat nechytatelně za síť.

Děkuji všem zúčastněným a přejme si, ať se v nadcházejících letech opět sejde tak parádní partička hráčů.

Sestava: Tomáš Gulda 4.B, Jiří Žáček 4.B, Jan Šimeček 1.E