17. 5. 2017

Gymnázium Křenová

Školní akademie

V úterý 25. dubna se konala již tradiční akce gymnázia – školní akademie. V 11 hodin dopoledne se studenti i se svými vyučujícími přesunuli do kulturního domu Semilasso, aby si po téměř hodině a půl odnesli krásný umělecký zážitek. O něj se postarali jejich talentovaní spolužáci, absolventi školy a dokonce i učitelé. Večerní vystoupení bylo určeno rodičům, kamarádům i široké veřejnosti.

Celou akademií nás provázela ostřílená moderátorka Lucka Malingerová (5.A) s moderátorským nováčkem Martinem Clausem (2.B), který se své role zhostil s noblesou a šarmem jemu vlastním. Jako první uvedli na podium Ústaf Voiceband.cz, který pod vedením pana Šturmy vystoupil se čtyřmi baladami z Kytice. Ty poté vystřídali další umělci a to jak klavíristé, kytaristé, tak i zpěvačky, zpěváci a tanečníci (respektive tanečnice). Jako obvykle také vystoupil pěvecký sbor gymnázia i streetdancová taneční skupina Křenka crew. Premiérou na letošní školní akademii bylo vystoupení profesionálních operních pěvců z řad učitelského sboru :-)

Letošní školní akademie se velmi vydařila a všichni už se moc těšíme na kulturní zážitky z oslav 111. výročí založení gymnázia, které nás čekají v příštím roce.

Autorka: Pavlína Ježková Fotografie: Lucie Šudáková