13. 4. 2015

Gymnázium Křenová

Letošní juniorský maraton se konal opět v Lužánkách

Ani v tomto roce u toho křenovská běžecká sestava nemohla chybět a barvy školy hájily stejně jako loni hned 2 týmy. Třída 3.C, která je doslova přeplněna běžeckými nadšenci, si z vlastní iniciativy postavila svoje družstvo/7 chlapců a 3 dívky/ a ukázkově naplnila heslo zakladatele novodobých Olympijských her francouzského barona Piere de Coubertina, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Tým z céčka opravdu nezvítězil, ale běžkyně i běžci si zdravě zamakali, protože každý z nich musel uběhnout úsek lehce přes 4 km, což zase není tak úplně krátká vzdálenost. A když se k tomu přidá dobrý pocit po solidním sportovním výkonu /tzv.endorfinová bomba☺/, dále utužení týmového ducha celé třídy a v neposlední řadě i to, že někteří běžci i běžkyně si v přípravném období na závod šli naprosto dobrovolně sami zaběhat a potrénovat, tak nezbývá než „céčkařům“ vyseknout velikánskou poklonu!!! Tady je☺!!!

A nyní pár vět a postřehů k druhému týmu, který reprezentoval křenovskou vlajku. Kromě Petra B. z 2.D, tam nebyl jediný profesionální běžec, ale pouze běžci-hobíci☺ a taky volejbalisti, fotbalisti, fotbalistky, korfbalistky, tenistky atd. atd., prostě taková zdravě nahecovaná sportovní partička z našeho gymnázia. Jak už bylo v úvodu článku zmíněno, 10 běžců si spravedlivě rozdělí maratonskou trať, to znamená, že každý běží cca 4,2 km a kousíček k tomu. A podle pravidel na 3., 5. a 7. úseku musí běžet dívka. Pak se už jen štafetovým způsobem běhá a běhá, členové týmu, kteří zrovna nejsou na trati, fandí, podávají lahve s pitím, povzbuzují a snaží se udržovat týmovou pohodu. A za 2 hodiny a 50 minut měli naši studenti odpracováno.Výborný čas, který byl o 6 minut rychlejší než loni, tedy drobné zlepšení a k tomu ten neskutečně krásný pocit, že už to prostě máš za sebou a zvládls to!!! Dosažený čas nás z 22 zúčastněných škol zařadil na krásné 7. místo, což je myslím pro tento ryze amatérský tým bez podpůrných dopingových prostředků fakt super výsledek. Zbývá tedy už jen snad doplnit: „No to doping, no to racism“, jen čistý sport☺=Křenka…V dubnu 2016 v Lužánkách opět na značkách.

Školu reprezentovali: Jura Žáček, Jura Dobeš, Vendula Jemelíková, Šimi Potůček, Majka Bednářová, Peťa Beneš, Terka Schwarzová, Honza Adler, Karlos Pelikán a Kuba Ráčil. Bravo, bravissimo, sporťáci!!!

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6138793886927990673?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]