4. 2. 2015

Gymnázium Křenová

Znojemská volejbalová jízda - 1. místo a postup do finále SŠ her!

Do Znojma jsme jely s chutí vyhrát a poprat se s těžkými soupeřkami. První zápas proti Břeclavi tomu i odpovídal, šly jsme do hry s velkým nasazením a bojovností. Přestože jsme se ze začátku nemohly zorientovat na hřišti a dávat kvalitní servisy, s přehledem jsme vyhrály.Druhý zápas proti domácímu Znojmu byl již obtížnější, ovšem díky motivaci od našich skvělých koučů (p.p. Hudečkové, p.p. Šneidra) jsme začaly dávat velmi kvalitní podání, ze kterých bylo hodně přímých bodů. Nejvíce bodující hráčkou na podání je Evča Skopalová ze 3. B, jejíž servisy dělaly problémy všem družstvům a není lehké je přijímat. Díky tomu pro nás byla hra daleko jednodušší a mohly jsme zapojit i další hráčky. Ve druhém setu jsme na začátku lehce zaspaly, ale naše ztráty se nám podařily zlepšit a soupeřky jsme dotáhly a přehrály. Třetí zápas (proti Strážnici) byl pro nás asi nejjednodušší, mohly jsme zapojit všechny hráčky a trochu si pohrát s posty, kde jsme objevily nové možnosti pro další kola. Hra proti jednoduchému soupeři však nemusí být vždy lehká, protože se snadno můžeme nechat ukolébat jejich hrou, naštěstí se tak nestalo a jasně vyhráváme skupinu. Do semifinále dostáváme Boskovice. První set je celkem vyrovnaný, ale celý zápas máme pod kontrolou a můžeme jít do finále.

Ve finálovém postupovém utkání nás čekal Vyškov. Myslím, že žádná z nás nečekala, že budou hrát tak kvalitní volejbal. To se nám vymstilo v prvním setu, kde jsme udělaly hromadu našich nevynucených chyb, dostaly jsme (promiňte za ten výraz) „totálně na p***l“. Na druhý set jsme se pořádně vyhecovaly, začaly jsme od začátku. Každá dělá poctivě, co má, a nekazíme jednoduché balóny. Hra je neúprosná, v jednu chvíli vedeme, ve druhé nás dotahuje soupeř. Opět nám pomáhá podání, oslavujeme každý dobře uhraný bod a radosti je na rozdávání, emoce jsou všude! Každá jede na 110 %, a proto vyhráváme druhý set v koncovce 25:22. O postupu do kvalifikace o republiku rozhodne vítězství z tiebreaku. Začíná třetí set, máme podání a opět Evča ho proměňuje v naše body. Jsme morálně i herně výš než soupeř, proto měníme strany za stavu 8:2. Konec setu je již v naší režii, i když na poslední 15. bod jsme si musely chvíli počkat. Rozhodčí odpískal poslední bod pro Brno a je jasné, že postupujeme na kvalifikaci. Všichni jsme byli velmi šťastní, protože se nám podařilo odčinit nešťastnou loňskou znojemskou porážku.

Musím poděkovat celému našemu týmu, že jsme to všechno zvládly!!! Předvedly jsme kvalitní volejbalovou bitvu o postup, na kterou se dalo krásně dívat. Největší díky patří našim koučům, kteří nás podpořili i v neradostných chvílích (když jsme prohráli set) a nepřestávali věřit, že to dokážeme!!! Díky této podpoře, radám a důvěře jsme to dokázaly. Poprvé v historii Křenky postupujeme na bitvu o republiku. Myslete na nás 4. 3. 2015, kdy budeme hrát ve Žďáru nad Sázavou.

Autor článku: Jiřina Kubešová, 4.B

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6114989867588815921?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]