17. 12. 2014

Gymnázium Křenová

Vánoční turnaj smíšených dvojic v badmintonu

Ve středu 17. 12. 2014, poslední týden před Vánocemi, nám toto hektické období zpříjemnil již dlouho očekávaný turnaj smíšených dvojic v badmintonu. Hrálo se v obou tělocvičnách od 8:00 až do 14:00 hodin. Někteří žáci se na turnaj hodně těšili i připravovali, o čemž svědčí 38 přihlášených párů.

Dvojice byly rozlosovány do osmi skupin po čtyřech nebo pěti párech. Z každé skupiny pak postupovali první dva nejlepší do dalšího již vyřazovacího pavouka. Tam už bohužel stačilo jediné zaváhání a lepší soupeř a turnaj pro vás skončil.

Publikum jako každý rok odvedlo spoustu skvělé práce a táhlo všechny zúčastněné ke skvělým výkonům.

Účast v semifinále si zajistily čtyři nejlepší a zároveň nejšťastnější páry, a to Jan Ryba a Kateřina Ševčíková 4.D, Tomáš Nešpor a Barbora Mikšátková 5.A, Dalibor Jirda a Markéta Zuziaková 4.A, David Pavlovský a Tereza Ondráčková 2.D.

O třetí místo se utkali Dalibor Jirda a Markéta Zuziaková proti Davidu Pavlovskému a Terce Ondráčkové. Vítězně z tohoto duelu vyšel pár Dalibor Jirda a Markéta Zuziaková ze 4.A.

Finále se zúčastnily páry, které celým turnajem proplouvaly jako nůž máslem. Byl to Jan Ryba a Katka Ševčíková ze 4.D proti Tomovi Nešporovi a Barči Mikšátkové z 5.A. Oporami, a tedy dalo by se říct silnějšími články těchto párů, byli Jan Ryba jako skvělý hráč squashe na jedné straně, proti Barči Mikšátkové jako skvělé hráčce badmintonu na druhé straně. Barča si vybrala během turnaje smůlu v podobě zlomení své badmintonové rakety a všichni doufali, že ji to nijak nevyvede z koncentrace. Finále tomu nenasvědčovalo a bylo tedy opravdu velmi napínavé a vyrovnané. Nakonec se z vítězství radoval pár Jan Ryba a Katka Ševčíková ze 4.D.

Všem hráčkám a hráčům blahopřejeme ke skvělým výkonům a těšíme si na další rok, který nám přinese opět spoustu vyrovnaných a napínavých zápasů a představí nové talenty v tomto sportu.