21. 11. 2014

Gymnázium Křenová

Studentská laťka 2014

Na konci listopadu se uskutečnila již tradiční soutěž ve skoku vysokém s názvem „Studentská laťka“. Zde změřili své síly studenti naší školy ve čtyřech kategoriích, mladší a starší dívky a mladší a starší hoši. Všichni zúčastnění v hodinách tělesné výchovy pilně trénovali a dne 21. 11. 2014 si vše vyzkoušeli naostro.

Jako první se představila mladší kategorie děvčat, kde závodily pouze čtyři slečny z 1. A a 2. A. I přes malý počet závodnic to ale bylo velmi napínavé a až do posledních skoků vyrovnané. Nejlepší skokankou se stala Šárka Sedláková z 2. A, která překonala laťku ve výšce 139 cm. Tento výkon se už nikomu dalšímu nepodařilo překonat, i když k tomu měla velmi blízko děvčata na dalších příčkách, a to Alena Matějáková z 1. A na druhém místě a Kateřina Prokešová ze 2. A na místě třetím.

Stejnou, ne příliš hojnou účast měla i kategorie mladších chlapců, kde závodili také pouze čtyři žáci z 1. A a 2. A. Zde suverénně zvítězil Igor Kaplan z 1. A, který překonal laťku ve výšce 150 cm. Další v pořadí pak byli Marek Řičánek rovněž z 1. A a Jakub Dokulil z 2. A, kteří svorně obsadili 2. místo, protože celou soutěží procházeli stejnými výkony.

Další kategorie, která přišla na řadu, a to kategorie starších dívek, slibovala opravdu super podívanou. Rukavici o nejlepší skokanku školy pro rok 2014 si hodilo 18 dívek, a že se bylo na co dívat. Začínalo se na výšce 110 cm a končilo se až překonáním školního rekordu dívek, který byl stanoven na 158 cm a zasloužila se o něj Daniela Resová ze 2. D, která jasně zvítězila. Na 2. místě se umístila Jiřina Kubešová ze 4. B a na dvou 3. místech pak Natálie Horáková ze 2. B a Aneta Kovářová ze 4. B, které dosahovaly stejných výsledků po celou soutěž.

Vrcholem celého atleticky laděného dne pak byla kategorie starších žáků, kde své síly změřilo 36 studentů. Všichni skokani i plná tělocvična fanoušků netrpělivě čekali a těšili se na to, jestli také bude překonán rekord školy chlapců ve výšce 181 cm.

Závodníci bojovali jako lvi a do svých pokusů dávali veškeré své síly. Po urputném boji a výkonech, které braly mnohým dech, strhl vítězství na svou stranu Martin Schmöger ze 4. D, který překonal laťku ve výšce 172 cm. Smutným finalistou se pak na 2. místě stal Petr Beneš ze 2. D, který také skočil 172 cm, ale kvůli více opravným pokusům zůstal příčku pod vrcholem. Na 3. místě se naopak mohl radovat Adam Gregor ze 3. D, který díky lepším pokusům překonal Davida Lankova ze 2. B na místě 4., oba skočili 166 cm.

Po vypjatém závodě, kde každý centimetr rozhodoval o úspěchu či neúspěchu, jsme poznali zasloužené vítěze i poražené, kteří mohou dále trénovat a ladit svoji formu na další rok, kdy „Studentská laťka“ opět přiláká své obdivovatele z řad studentů i aktivní sportovce, aby překonali své maximální výkony a změřili své síly. Atmosféra bude určitě stejně bouřlivá jako v letošním roce a požene všechny k vítězství.

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6088724293964232449?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]