15. 4. 2014

Gymnázium Křenová

BASKETBALOVÝ TITUL PRO HOLKY ZE 4.E

Na začátku dubna vyvrcholil po dlouhých bojích dívčí basketbalový turnaj o přeborníka Křenky. Již od září probíhaly boje v základních skupinách, po Vánocích pak uzrál čas na boje v play-off. Do semifinále turnaje se dostaly týmy ze čtvrtých ročníků – 4.B, 4.D, a 4.E, které doplnily holky ze 3.A.

V prvním semifinále se utkala děvčata ze 4.B a 3.A. Papírovými favoritkami byly v tomto utkání prvačky, které měly ve svém středu několik šikovných hráček a dosud procházely turnajem suverénně. Předpoklady se ovšem nenaplnily a zápas byl velmi dramatický až do konce. K dramatičnosti bohužel přispěla i jedna nešťastná událost, když se Nikča z 4.B chvilku před koncem utkání zranila. Musela se dokonce volat i sanitka a zápas tak byl přerušen a zbývajících 30 vteřin se muselo dohrát později. Do této dohrávky vstupovaly holky ze 4.B s jednobodovým náskokem, dal se tedy očekávat napínavý závěr. Čtvrťačky ale nenechaly nic náhodě a po vyhraném losu se jim podařilo dát potvrzující koš. Zajistily si tak postup do finále po výhře 16:13.

Ve druhém semifinále se utkaly třídy 4.D a 4.E. Zápas byl velmi pohledný, mohli jsme vidět řadu pěkných akcí, ale dramatičnost prvního semifinále trochu scházela. 4.E jasně vyhrála první poločas a i přes zlepšení soupeře, který vyhrál druhou půli, si postup zkušeně pohlídala a slavila postup do finále po vítězství  17:10.

V utkání o třetí místo proti sobě nastoupily tedy třídy 4.D a 3.A. Holky ze čtvrťáku předvedly v tomto utkání asi svůj nejlepší zápas turnaje, zatímco třeťačkám ke konci turnaje trochu docházel dech. I tak oba týmy předváděly bojovnou hru a makaly „na doraz“.  Bronzové umístění pro sebe nakonec zaslouženě získaly čtvrťačky.

Ve velkém vyvrcholení dlouhodobého zápolení proti sobě stanuly holky ze 4.B a 4.E. Zápas byl pohledný a plný technických akcí. Proti 4.E se ale hraje velmi těžce. Důvodem je Bára Bučková, která má na basketbal dokonce individuál, letos nastoupila i za ženy  a její přítomnost na hřišti byla hodně znát. Její vůdčí osobnost tak dotáhla 4.E k jasnému vítězství a prestižnímu triumfu v celém turnaji. Nejlepší basketbalistky na Křence tedy můžete v tomto roce hledat ve 4.E.

Závěrem bych chtěla podotknout, že se letošní turnaj velmi vydařil a na holkách bylo znát od září velké zlepšení. Již nyní se těším na další ročník turnaje, protože věřím, že úroveň opět stoupne!

Výsledky basketbalového turnaje dívek:

1.      4.E 2.      4.B 3.      4.D  

Nejlepší střelkyně turnaje:

1.      Anna Szydlova (3.A) 2.      Kateřina Červinková (4.B) 3.       Vendula Mácová (3.A)

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.