26. 9. 2013

Gymnázium Křenová

Napříč lužáneckým parkem

Ve čtvrtek 26. 9. naše škola pod vedením ostříleného orienťáka Pepy Šulera pořádala stejně jako každý rok středoškolské závody v přespolním běhu. Letošní rok závody nejspíš naposledy probíhaly v lužáneckém parku. Neboť od příštího roku se s největší pravděpodobností přesunou pod červený kopec. Pojďme se, ale vrátit k letošnímu ročníku. S pomocí žáků  3.B jsme vytyčili 1,6 km dlouhý okruh, který pak děvčata musela proběhnout dvakrát, kluci dokonce třikrát.

Nejprve vyrazila na trať děvčata. Mezi nimi samozřejmě nechyběl i tým Křenky. Většina našich závodnic je z prvního ročníku, a tak s touto soutěží nemá žádné zkušenosti. Připravila se však poctivě. Na adaptačním kurzu absolvovaly dívky první skupinový výběh a poté si každá běhala samostatně. Před závodem si společně vyzkoušeli náročnost 3km běhu v rychlém tempu na stezce u řeky. Jedinou posilou z vyššího ročníku byla Hanka Pustinová, která ochotně nahradila nemocnou Renču Prokešovou a svým bojovným výkonem našemu týmu velice pomohla.

V kategorii dívek jsme se ve třech předešlých letech probojovali na stupně vítězů a i letos jsme díky skvělému výkonu našich děvčat stáli na bedně. Dívčí tým Křenky se do toho pořádně opřel a zaslouženě vybojoval 3. místo. Velkou pochvalu si rozhodně zaslouží naše volejbalistka Danča Resová, která v sobě ve čtvrtek našla velký kus běžkyně a doběhla na krásném druhém místě z celého startovního pole.

Po kategorii dívek následovala kategorie chlapců. I zde měla naše škola zastoupení a ani křenovským běžcům se bojovnost a plné nasazení rozhodně nedalo upřít. Do jednoho se se závodem vypořádali se ctí, o čemž vypovídá i krásné 5. místo z jedenácti škol. Samotné absolvování 5,3km není žádná brnkačka. Obzvláště, když se snažíte předběhnout soupeře.

Jak tento krásný den plný sportovních zážitků shrnout, snad jen díky všem závodnicím i závodníkům za předvedené výkony. Bylo se na co dívat!

Dívčí tým:

Daniela Resová (1.D), Máša Matyášová (1.C), Eliška smutná (1.D), Tereza Schwarzová (3.A), Hana Pustinová (4.A)

Chlapecký tým: Jiří Žáček (3.B), Jan Adlec (1.C), Andrej Kalvoda (4.A), Beneš Petr (1.D), Mráz Filip (2.D), Zapletal Ondřej (1.D) [pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]