9. 11. 2012

Gymnázium Křenová

Studentská laťka 2012

Pátek 9. 11. se i letos na naší škole nesl v duchu lehké atletiky. Ve velké tělocvičně proběhly závody ve skoku vysokém. Zúčastnit se mohli vždy dva nejlepší skokani a skokanky z každé třídy.

Závody odstartovala kategorie dívek. Konkurence byla vysoká. Do závodu nastoupilo 26 děvčat a našim skokankám to opravdu šlo. Většina z nich vyrovnala, nebo zlepšila své osobní rekordy.

Souboj o třetí místo byl neuvěřitelně vyrovnaný, neboť potřebných 140 cm skočila hned tři děvčata - Eva Brzobohatá, Aneta Kolářová a Pavlína Jahůdková. Nakonec až zápis, tedy počet využitých pokusů u předchozí výšky rozhodl, že třetí místo obsadila Aneta Kolářová.

O první místo svedly souboj odvěké atletické rivalky. Držitelka rekordu školy (152 cm) Eva Křížová a Nikola Zahradová, která v letošním roce skvěle reprezentovala naši školu na atletických závodech Corny. Vše se rozhodlo na výšce 149 cm. Evě se tato výška nepodařila zdolat. Ani Nikča ji na první dva pokusy nepokořila. Kdyby ji ani na 3. pokus neskočila, musela by se díky horšímu zápisu spokojit s druhým místem. Nikča se však na třetí pokus přes laťku přenesla a tím si zajistila první místo. Vítězství se jí nakonec podařilo vyšperkovat, když skočila i výšku 152 cm, čímž vyrovnala rekord Křenky.

Dále následovala kategorie chlapců. Zúčastnilo se pouze 18 závodníků. Na kvalitě závodu to však nikterak neubralo. Vždyť přes výšku 160 cm se přehouplo dokonce 7 závodníků.

I v chlapecké kategorii se svedl velký boj o třetí místo a to mezi volejbalistou Matějem Maturou a tenistou Jiřím Doleželem. Z duelu nakonec vyšel vítězně Jirka, když hned na první pokus zdolal 171 cm, což se Matějovi nepodařilo ani na třetí pokus. O první místo si to rozdali dva závodní atleti - Radek Jandl a Martin Schmöger. A znovu rozhodoval až zápis. Oběma skokanům se totiž podařilo zdolat výšku 174 cm. Radek to dokázal napoprvé, Martin až na třetí pokus, a to rozhodlo. Vítězem studentské laťky v kategorii chlapců se tedy stal Radek Jandl.

Medailistům moc gratuluji a všem závodníkům děkuji za předvedené výkony. Opravdu se bylo na co dívat.

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.